Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Πασκουάλ: “Ο Καλάθης δεν μπορούσε να κουνήσει το χέρι του”

Πασκουάλ: “Ο Καλάθης δεν μπορούσε να κουνήσει το χέρι του”

pasqual

Ο Τσάβι Πασκουάλ αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Νικ Καλάθη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι άλλη ομάδα χωρίς τον αρχηγό του.

“Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς. Αρχικά δυσκολευτήκαμε στην άμυνα. Η Αρμάνι έχει τρομερή ποιότητα και μεγάλο ρόστερ. Έχουν μόνο τρεις νίκες, αλλά έχουν χάσει πολλά ματς για έναν, δύο, τρεις πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε. Παίξαμε καλύτερη άμυνα και επίθεση. Γι’ αυτό και στο τέλος πήραμε αυτή τη σημαντική νίκη”, τόνισε αρχικά ο Τσάβι Πασκουάλ.

Για το αν προτιμάει να παίρνει νίκες με ανατροπή ή αν θέλει να βλέπει την ομάδα του να μπαίνει δυνατά στα ματς από το ξεκίνημα: “Προτιμώ να κερδίζω. Δεν έχει σημασία το πώς. Τα ματς διαρκούν 40′. Στο τέλος πρέπει να έχεις κερδίσει έστω και με έναν πόντο. Παίξαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Ο κόσμος μπορεί να μην το καταλαβαίνει λόγω της θέσης της στη βαθμολογία. Είναι καλή ομάδα, έχει χάσει ματς στο τέλος”.

Για την πρωτοβουλία του Παναθηναϊκού Superfoods να διαθέσει τα έσοδα του αγώνα με το Ρέθυμνο (17/12, 15:00) για τους πλημμυροπαθείς στην Μάνδρα: “Ελπίζω να έρθει αρκετός κόσμος, για να μαζέψουμε ένα καλό ποσό γι’ αυτό το ποσό. Οι αθλητές υψηλού επιπέδου και όσοι βγαίνουμε στην τηλεόραση έχουμε ευθύνη να βοηθάμε όσους βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Τέτοιες ενέργειες μας γεμίζουν περηφάνια και ικανοποίηση”.

Για την ελάχιστη συμμετοχή των Βουγιούκα, Ντένμον, Όγκαστ: “Το θέμα για εσάς τους δημοσιογράφους είναι ότι οι καλύτεροι παίκτες είναι αυτοί που δεν έχουν παίξει. Όχι για τους προπονητές. Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Προσπαθώ να παίρνω τις καλύτερες αποφάσεις για να κερδίζουμε. Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν. Στο παρκέ παίζουν πέντε. Δουλειά μου είναι να τους βοηθάω όλους. Πάντα θα βοηθάω όλα τα παιδιά να είναι έτοιμα. Στο τέλος πρέπει να πάρω αποφάσεις για να κερδίσουμε. Δεν με ενδιαφέρει με ποιους. Το σημαντικό είναι να κερδίσουμε. Στόχος είναι να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια, όχι να παίζουν όλοι οι παίκτες τον ίδιο χρόνο”.

Για το πρώτο δεκάλεπτο και τα κοινά σημεία των τελευταίων εντός έδρας παιχνιδιών με την Ρεάλ και την Μάλαγα, αλλά και το ματς στο Κάουνας: “Βλέπω ότι δεν είστε πολύ ικανοποιημένοι! Ψάχνετε κάτι όλη την ώρα. Όταν μου θυμίζεις το Κάουνας είναι σαν να θέλεις να με τσιγκλήσεις. Παίξαμε με το Μιλάνο, είχατε μια εβδομάδα να με ρωτήσετε για το Κάουνας. Έχω μια λίστα με δικαιολογίες για το Κάουνας, αλλά δεν θα τη χρησιμοποιήσω. Ποτέ δεν το κάνω. Γι’ αυτό θα πω ότι δεν εκτίμησα καλά το παιχνίδι και γι’ αυτό χάσαμε”.

Για τον τραυματισμό του Νικ Καλάθη και την πιθανή απουσία του: “Δεν θέλω να ριψοκινδυνεύσω πρόβλεψη. Στο τέλος δεν μπορούσε να κουνήσει το χέρι του. Θα κάνει εξετάσεις να δούμε την κατάσταση του. Σαφώς, αν χάσουμε τον Καλάθη δεν θα είμαστε η ίδια ομάδα, αλλά διαφορετική. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρούμε τον τρόπο να κερδίσουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…