Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο 80-72

Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο 80-72

rivers 5

Νίκη με το μυαλό στον Καλάθη….
Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό, μετά την ήττα από τη Ζαλγκίρις. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, παρουσιάζοντας για ακόμα μία φορά δύο πρόσωπα (κακός στο πρώτο, βελτιωμένος στο δεύτερο) στο “Νίκος Γκάλης”, επικράτησε της Αρμάνι Μιλάνο με 80-72 και διατήρησε απόρθητο το κάστρο της. Το “τριφύλλι” ανέβηκε στο 8-4 και την τρίτη θέση της κατάταξης, ωστόσο δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει όπως θα ήθελε τη νίκη του, αφού έχασε με τραυματισμό τον Νικ Καλάθη στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Κέι Σι Ρίβερς. Ο Αμερικανός γκαρντ “βομβάρδισε” το ιταλικό καλάθι με 20 πόντους κι 6/8 τρίποντα. Τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Γκιστ (11π., 7ριμπ.) και Καλάθης (7π., 12ασ., 4κλ.), ενώ καθοριστικός ήταν ο Κένι Γκάμπριελ στην τέταρτη περίοδο.

Ένα από τα χειρότερα (αν όχι το χειρότερο) πρώτα δεκάλεπτα της φετινής αγωνιστικής περιόδου πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, παρά το δυνατό ξεκίνημα της (8-2 δια χειρός Λοτζέσκι), βρέθηκε να κυνηγάει τους Ιταλούς, οι οποίοι ξέφυγαν με 9 πόντους στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (13-24). Οι περιστροφές του “τριφυλλιού” ήταν κάκιστες, με το πρόβλημα να γίνεται εντονότερο με την είσοδο στο παρκέ των Βουγιούκα κι Όγκαστ.

Ο τελευταίος, παρότι έβγαλε ενέργεια, έκανε πολλά τακτικά λάθη σε άμυνα κι επίθεση, δίνοντας την ευκαιρία στους Ιταλούς να βρουν ρυθμό και ψυχολογία και να εκμεταλλεύονται με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας όλες τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού. Η διαφορά έφτασε μέχρι και στους 13 πόντους (24-37) για τους φιλοξενούμενους. Με τον Ρίβερς να ευστοχεί στα πέντε από τα έξι τρίποντα που επιχείρησε στη δεύτερη περίοδο και τον Παππά να δίνει τον ρυθμό, οι “πράσινοι” κατάφεραν να ψαλιδίσουν τη διαφορά και να πάνε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου , όντας σε απόσταση καλαθιού (39-41).

Η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Καλάθης συνέχισε να μοιράζει τις ασίστ με το τσουβάλι (είχε 7 στο πρώτο ημίχρονο) και μετά το 39-43 ακολούθησε ένα “πράσινο” σερί 10-0 (πρωταγωνιστές οι Γκιστ και Λοτζέσκι), το οποίο έβαλε το “τριφύλλι” σε θέση οδηγού (49-43). Με το σκορ, όμως, στο 51-45, οι Ιταλοί έτρεξαν σερί 6-0 (δύο τρίποντα από Θίοντορ και Καλνιέτις) κι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (51-51 στο 24′).

Στο σημείο εκείνο, ο Θίοντορ αποβλήθηκε από το παιχνίδι με δεύτερη τεχνική ποινή, με τους Ιταλούς να χάνουν έναν από τους καλύτερους παίκτες τους στα μέσα της τρίτης περιόδου. Με δικό του σερί 6-0, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 57-51, με τη διαφορά να ανεβαίνει και στους 9 πόντους (62-53 στο 27′). Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τους “πράσινους” μπροστά με 64-57, μόνο που έχασαν με τραυματισμό τον Καλάθη.

Ο Λεκαβίτσιους ανέλαβε το κουμάντο της ομάδας στην τέταρτη περίοδο και δεν τα πήγε άσχημα. Το ίδιο και οι Ρίβερς, Λοτζέσκι και Γκάμπριελ, οι οποίοι εκτέλεσαν τους Ιταλούς πίσω από τη γραμμή του τρίποντου, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 13 πόντους (77-64), τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Με σερί 5-0, η Αρμάνι Μιλάνο έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (77-69), ωστόσο δεν μπόρεσε να φανεί πιο απειλητική, μιας και οι “πράσινοι” την “έπνιξαν” με την άμυνα τους.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 39-41, 64-57, 80-72.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
: Σίνγκλετον 7 (2), Ρίβερς 20 (6), Παππάς 8 (1), Γκιστ 11 (7 ριμπάουντ), Βουγιούκας 1, Λεκαβίτσιους 2, Γκάμπριελ 5 (1), Όγκαστ, Λοτζέσκι 14 (3), Καλάθης 9 (12 ασίστ), Αντετοκούνμπο 3.
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ: Γκάουντλοκ 7 (1/5 τρίποντα), Μίτσοφ 13, Καλνιέτις 7 (1), Ταρτσέφσκ 9, Τσιντσαρίνι 7, Εμπαγιέ 2, Θίοντορ 9 (1), Τζέφερσον 2, Μπερτάνς, Τζέρελς 5 (1), Γκουντάιτις 11.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…