Κεντρική Ασίστ Shadow “Όσοι έβλεπαν μπάσκετ, έβλεπαν τον Γκάλη ως κάτι διαφορετικό”

“Όσοι έβλεπαν μπάσκετ, έβλεπαν τον Γκάλη ως κάτι διαφορετικό”

Όσοι έβλεπαν μπάσκετ σε Ελλάδα και Ευρώπη τότε, έβλεπαν τον Νίκο Γκάλη ως κάτι το διαφορετικό, όπως δήλωσε ο Παναγιάώτης Γιαννάκης στο πλαίσιο του “Nick Galis Hall of Famous Game”. Ο προπονητής του Άρη ανέφερε επίσης ότι ακόμη και σήμερα τον ρωτούν στο εξωτερικό για τον Νικ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην κάμερα της NOVA:

“Σε όλη την Ευρώπη, όσοι παρακολουθούσαν μπάσκετ, έβλεπαν τον Νικ ως κάτι ξεχωριστό. Ακόμη και τώρα, όταν πηγαίνω στο εξωτερικό, υπάρχουν άνθρωποι που με ρωτούν τι κάνει ο Νικ“.

Για τον Άρη εκείνης της εποχής: “Όταν σήμερα ακόμη μας ρωτάνε για τότε, αυτό αποδεικνύει τι δύναμη είχε αυτή η ομάδα. Ο Άρης τότε έβαζε και 120 πόντους. Το συγκλονιστικό είναι ότι σε οποιοδήποτε ματς, ο κόσμος ερχόταν για να δει μια ξεχωριστή φάση, ένα καλάθι του Νικ, μία κίνηση και θα πήγαινε σπίτι του να συζητήσει γι’ αυτό”.

Για το τι δίδαξε στους Έλληνες ο Γκάλης: “Όταν ένα παιδί, σαν τον Νικ, κάνει τέτοια πράγματα μες στο γήπεδο, παρακινεί οποιοδήποτε άνθρωπο να προσπαθεί. Είναι ένα γυμνασμένος άνθρωπος, πολύ αθλητικός και πολύ συγκεντρωμένος σε αυτό που έκανε. Όλα αυτά μαζί και σε συνδυασμό που μέχρι τότε η Ελλάδα δεν πετύχαινε μεγάλες νίκες, μας έκαναν μετά να καταλάβουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

«Ganon Baker series»: Συνεχίζεται με τη θρυλική Nancy Lieberman!

Ο Ganon Baker σήμερα μας αποκαλύπτει, τη σχέση του με το γυναικείο μπάσκετ. «Μόλις παρέλαβ…