Κεντρική Basket League Άρης Ο Μούρτος έκανε το παιχνίδι της καριέρας του

Ο Μούρτος έκανε το παιχνίδι της καριέρας του

spyros mourtos aris trikala

Ο Σπύρος Μούρτος δεν έκανε απλά το καλύτερο φετινό παιχνίδι του. Έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του και με αποδείξεις. Ο αρχηγός του Άρη είχε 21 βαθμούς στο ranking στον αγώνα κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries ενώ στις προηγούμενες εννιά αγωνιστικές δεν υπήρξε ματς που να ξεπέρασε τους πέντε και είχε συνολικά αρνητικό πρόσημο (-2).

Η 169η εμφάνιση του στη Stoiximan.gr Basket League όμως ήταν συνολικά η καλύτερη του αφού οι 21 βαθμοί του στο σύστημα αξιολόγησης αποτελούν ρεκόρ καριέρας δεδομένου ότι στο παρελθόν είχε τρεις φορές από 20.

Ρεκόρ περιόδου συνιστούν για τον 27χρονο γκαρντ τόσο οι 14 πόντοι –είχε συνολικά 10 στις προηγούμενες εννιά αγωνιστικές- όσο και οι τρεις ασίστ. Με αυτούς τους 14 πόντους έφτασε τους 728 κι έγινε ο 14ος σκόρερ στην ιστορία του Άρη στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος αφού ξεπέρασε τον Νικολάι Πάντιους.

Με τις τρεις ασίστ του ο Μούρτος έγινε ο 8ος πασέρ στην ιστορία του Άρη φτάνοντας τις 159 και προσπερνώντας τον Κίκι Κλαρκ. ενώ με τα δύο κλεψίματα του μπήκε στην κορυφαία 20άδα των «κίτρινων» αφού έφτασε τα 58 κι άφησε πίσω του τους Φράνκι Κινγκ και Οκάρο Ουάιτ.

Η λίστα των επιτευγμάτων, που προέκυψαν για τον αρχηγό του Άρη ολοκληρώνεται με τα δίποντα, αφού έχοντας 5/7, έγινε ο 15ος στην ιστορία της ομάδας που έφτασε τα 200 στην κατηγορία. Έχει 200/423 (47,28%).

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…