Κεντρική NBA Ο Κάρτερ δεν θα γεράσει ποτέ! (vid)

Ο Κάρτερ δεν θα γεράσει ποτέ! (vid)

vince carter kings

Ο Βινς Κάρτερ βρίσκεται μόλις 29 ημέρες πριν περάσει το κατώφλι του 41ου έτους της ζωής του, παραμένοντας ενεργό μέλος σε ομάδα του NBA. Το εν λόγω κατόρθωμα έχει επιτευχθεί μονάχα από 9 παίκτες στην ιστορία του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, με τον “Vinsanity” να αποδεικνύει, στο χθεσινό ματς των Κινγκς εναντίον των Καβς, ότι οι “μαθουσάλες” του αθλήματος μπορούν ακόμη να κάνουν τη διαφορά σε ορισμένες περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, ο Κάρτερ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 24 πόντους σε 29 λεπτά συμμετοχής, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανέλπιστη νίκη του Σακραμέντο με 109-95 επί των περσινών φιναλίστ. Ο κορυφαίος dunker στην ιστορία του NBA, μάλιστα, είχε 10/12 σουτ, με αυτό το 83% να αποτελεί το κορυφαίο ποσοστό ευστοχίας της καριέρας του σε ένα ματς από τη ρούκι σεζόν του, όσον αφορά τα παιχνίδια που πήρε τουλάχιστον 10 σουτ!

Παρότι είχε να σημειώσει τόσους πόντους από τις 13 Μαρτίου και πετύχαινε μόλις 3 πόντους ανά παιχνίδι την τρέχουσα σεζόν, ο Κάρτερ δεν δίσταζε να παίρνει προσπάθειες, αγωνιζόμενος αποκλειστικά στη θέση “4“. Ο πρώην σούπερ-σταρ του Τορόντο και του Νιου Τζέρσεϊ δεν περιορίστηκε απλά σε έναν στείρο ρόλο spot-up σουτέρ αλλά έβαζε την μπάλα στο παρκέ, επιτιθέμενος στα close-out.

Επίσης, έδειξε μια ιδιαίτερη ικανότητα στα ανάποδα λέι-απ, πηγαίνοντας μαεστρικά στην απέναντι πλευρά κι εμποδίζοντας τον αντίπαλο από το να τον κόψει. Τέλος, ήταν ζωτικό κομμάτι της λειτουργίας των Κινγκς στην 4η περίοδο, εκεί όπου η διαφορά διογκώθηκε για τα καλά, με τον Κάρτερ να βοηθά και στον τομέα της τροφοδοσίας, “ταίζοντας” κυρίως τον Γουίλι Κόλεϊ-Στάιν.

Τα highlights του Κάρτερ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…