Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας”

“Να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας”

paok 1

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τη νίκη απέναντι στην Λούντβισμπουργκ, ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες του για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League και ο τεχνικός του “Δικεφάλου του Βορρά” στάθηκε στην ενέργεια και το μαχητικό πνεύμα που θα πρέπει να δείξουν οι παίκτες του, ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να παίξουν πάνω από το όριο τους για να φτάσουν στο ροζ φύλλο αγώνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα προπονητή στην NOVA:

Για τον αγώνα με την Λούντβισμπουργκ: ” Παίζουμε με μια ομάδα η οποία έχει καταφέρει να κάνει εξαιρετική πορεία, έχει ρεκόρ 20 νίκες και τρεις ήττες, είναι δύσκολο παιχνίδι. Ο αντίπαλος έχει κάποια χαρακτηριστικά που δεν τα συναντάς τόσο εύκολα, ακόμα και σε υψηλού επιπέδου ομάδες. Έχει μαχητικό πνεύμα, έχει κάνει αυτή την πορεία μέχρι τώρα, είναι σημαντικό παιχνίδι και θα πρέπει να καταβάλουμε μεγάλη ενέργεια και να παίξουμε πάνω από το όριο μας για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε.

Είναι δεδομένο ότι πρέπει να βγάλουμε ενέργεια, μαχητικό πνεύμα και ταυτόχρονα να συνδυάσουμε το κομμάτι της τακτική μας που θα παίξει σημαντικό ρόλο, αλλά νομίζω ότι η θέληση θα είναι κυρίαρχο χαρακτηριστικό μας. Θέλουμε να δώσουμε μια διαφορετική προσέγγιση τακτικά στο ματς και να παλέψουμε.

Επειδή είναι μια ομάδα που στηρίζεται στην ενέργεια και στον ενθουσιασμό, όταν παίζουν στην έδρα τους έχουν εύκολα καλάθια, έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, πιέζουν πολύ παραπάνω σε όλο το γήπεδο, είναι μια ομάδα που όταν αποφασίσει να πιέσει, δημιουργεί πολλά προβλήματα. Όταν παίζεις στο γήπεδο σου, το κάνεις αυτό με πιο άνεση. Στα εκτός έδρας έχουν χαμηλότερο μέσο όριο πόντων”.

Για το αν υπάρχει έξτρα άγχος: “Άγχος υπάρχει σε κάθε ματς, ανεξάρτητα αν παίζουμε στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη, γιατί έχουμε στόχους. Το αυριανό ματς και κάθε παιχνίδι στο γήπεδο μας είναι κομβικό και κάθε νίκη μας δίνει τη δυνατότητα να περάσουμε στην επόμενη φάση. Υπάρχει μια καλή διάθεση και αισιοδοξία, αλλά αυτό από μόνο του δεν φτάνει για να πάρουμε τη νίκη”.

Για τον Κρουμπάλι και αν θα αγωνιστεί: “Πιστεύω ότι θα είναι κανονικά στη διάθεση μας, ώστε να μας βοηθήσει στο παιχνίδι”.

Για το αν το ματς είναι μια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να δοκιμάσει και τα όρια του: “Γενικά το πρόγραμμα που έχουμε από εδώ και πέρα είναι δύσκολο, είναι ένα πρόγραμμα που πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να έχουμε καλά αποτελέσματα, και κάθε παιχνίδι που η ομάδα βρίσκεται σε καλό επίπεδο και έχει πληρότητα, θα είναι οδηγός για εμάς για να δούμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε με δυνατούς αντιπάλους και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη”.

Για τον Τρις: “Η ομάδα έχει 12 παίκτες και τρία παιδιά που είναι έξω από την 12άδα. Έχουμε συζητήσει ότι πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι γιατί θέλουμε την βοήθεια τους, ο Βασίλης (σ.σ. Χαραλαμπόπουλος) είναι σε ανοδική πορεία, δεν είναι 100% έτοιμος αλλά είναι σε καλύτερη κατάσταση και είναι έτοιμος να μας βοηθήσει αφού είναι στην 12άδα. Περιμένουμε να κάνει πράγματα και να μας ανεβάσει. Για τον Τρις ισχύει το ίδιο, ένας αθλητής που παίζει λιγότερο χρόνο από κάποιους άλλους, αναλόγως την εξέλιξη του αγώνα και την κατάσταση που βρίσκεται, παίζει παραπάνω ή όχι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…