Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Να είμαι εγώ το αφεντικό στο παρκέ”

“Να είμαι εγώ το αφεντικό στο παρκέ”

lekavicius

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους πρέπει πλέον να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες και να αντικαταστήσει επάξια τον Νικ Καλάθη, μέχρι να επιστρέψει από τον τραυματισμό του και όπως ανέφερε ο Λιθουανός θέλει να είναι αυτός το αφεντικό στο γήπεδο.

Ο παίκτης των “πράσινων” έγραψε στο blog που διατηρεί για τα πολλά plays του Πασκουάλ, ενώ αναφέρθηκε ακόμη στην καυτή έδρα του Ερυθρού Αστέρα, αλλά και για την μεγάλη ευκαιρία που έχει τώρα.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

Για τον Πασκουάλ: “Ο κόουτς έχει πολλή τακτική στο παιχνίδι του, με πολλά plays σε άμυνα και επίθεση, που θέλει να μας διδάξει. Ήταν λίγο δύσκολο για έναν νέο παίκτη να “δέσει” με την ομάδα από την αρχή. Νομίζω πως γι’ αυτό χάσαμε κάποια ματς, αλλά θεωρώ πως πλέον έχουμε ξεκινήσει να καταλαβαίνουμε τι θέλει και τι ζητάει από εμάς”.

Για την προσαρμογή του: “Δεν είμαι ένας βασικός παίκτης εδώ, οπότε δεν νιώθω πίεση. Νομίζω πως οι βασικοί την νιώθουν παραπάνω. Φυσικά, όλοι περιμένουμε από εμάς την πρόκριση στο Final Four. Ο κόσμος αυτό περιμένει. Πρέπει να νικάς σε κάθε ματς της Euroleague. Τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά σε σχέση με την Ζαλγκίρις. Εκεί αν έχανες ένα ματς, ήταν ΟΚ. Εδώ είναι αλλιώς, πρέπει να νικάς σε κάθε παιχνίδι”.

Για όσα έχει μάθει από τον Καλάθη και την απουσία του: “Έχω μάθει πολλά παίζοντας πίσω από τον Νικ Καλάθη. Είναι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη σήμερα. Παίζει τρομερά. Είμαστε διαφορετικοί παίκτες, αλλά μαθαίνω από εκείνον πώς να κοντρολάρω το παιχνίδι και την ομάδα. Κάνει πολύ καλή δουλειά σε αυτό. Είναι το αφεντικό στο παρκέ όταν παίζει, οπότε αυτό είναι κάτι που μπορώ να μάθω από εκείνον. Δεν είμαι ο καλύτερος πασέρ. Ο Νικ κάνει εξαιρετική δουλειά δίνοντας την μπάλα στους ψηλούς. Είμαι ακόμα νέος, πρέπει να το μάθω αυτό από εκείνον. Έχουμε αθλητική ομάδα, οπότε είναι ευκολότερο να δίνεις την μπάλα στους ψηλούς.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα. Αν δεν παίξει ένας παίκτης, θα αγωνιστώ παραπάνω. Όλοι πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο, ειδικά εγώ, γιατί μας λείπει ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ομάδα. Τώρα πρέπει να είμαι εγώ το αφεντικό στο παρκέ και να αντικαταστήσω τον Καλάθη. Το πρώτο που πρέπει να κάνω είναι να σιγουρευτώ ότι θα πάρουμε τη νίκη χωρίς τον Νικ. Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι δουλειά του πόιντ γκαρντ να το καταφέρνει αυτό. Νομίζω πως είμαι έτοιμος να το κάνω”.

Για την ατμόσφαιρα του “Νίκος Γκάλης” και για τον Ερυθρό Αστέρα: “Οι οπαδοί μας είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Μας βοηθούν πολύ. Μας δίνουν ενέργεια στο παρκέ, γι’ αυτό είμαστε αήττητοι στην έδρα μας μέχρι στιγμής. Ελπίζω να συνεχίσουν να μας στηρίζουν με τον ίδιο τρόπο, για να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Είναι πιο εύκολο να παίζεις όταν ζητωκραυγάζουν.

Το δεύτερο παιχνίδι μας αυτή την εβδομάδα θα είναι στο Βελιγράδι, που υπάρχουν… θορυβώδεις οπαδοί. Πάντα μου αρέσει να παίζω τέτοια παιχνίδια, μου δίνει ενέργεια. Όλοι σε μισούν και εσύ θες να σκοράρεις περισσότερους πόντους, να παίξεις ακόμα πιο σκληρά. Αυτό έγινε και στο ματς με τον Ολυμπιακό, που έκανε ένα καλό παιχνίδι. Μου αρέσει όταν είναι πολλοί οπαδοί εναντίον μας. Βέβαια, θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά ελπίζω να πάρουμε τη νίκη πριν από τα Χριστούγεννα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…