Κεντρική NBA “Καθάρισε” μόνος του την παρτίδα ο ΛεΜπρόν (vid)
NBA

“Καθάρισε” μόνος του την παρτίδα ο ΛεΜπρόν (vid)

lebron james cavaliers

Τις φορές που το επιθυμεί, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς μπορεί να ενεργοποιήσει το λεγόμενο “beast-mode“, στο πλαίσιο του οποίου αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις, προκειμένου να φθάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Κι όπως συμβαίνει με όλες τις πανίσχυρες “μηχανές”, έτσι και χθες, ουδείς κατόρθωσε να σταθεί εμπόδιο στις ορέξεις του.

Συγκεκριμένα, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς επιβλήθηκαν των Μέμφις Γκρίζλις με 116-111, σημειώνοντας την 11η σερί νίκη τους και μένοντας σταθεροί στη 2η θέση της Ανατολής. Από την άλλη, το Μέμφις βυθίζεται στα “τάρταρα”, έχοντας 11 σερί ήττες και βολοδέρνοντας στην 13η θέση της Δύσης.

Όσον αφορά τον Τζέιμς, ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη είχε 34 πόντους και 12 ασίστ σε 39 λεπτά συμμετοχής με 13/22 σουτ και 8/8 βολές! Τέτοιες θαυμαστές εμφανίσεις έχουν γίνει δεύτερη φύση για τον “άρχοντα” του Οχάιο, ο οποίος βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση και δείχνει να βελτιώνεται ακόμη στο παιχνίδι του, παρότι πλησιάζει τα 33!

Το αξιοσημείωτο με το χθεσινό ματς, όμως, είναι ότι ο Τζέιμς σκόραρε τους 13 τελευταίους πόντους της ομάδας του, 7 εκ των οποίων επιτεύχθηκαν στα τελευταία 82 δευτερόλεπτα! Κάπως έτσι, οι Γκρίζλις, οι οποίοι είχαν ανατρέψει διαφορά 19 πόντων κι είχαν ισοφαρίσει σε 109-109, εκτέθηκαν στις ορέξεις του παντοδύναμου “βασιλιά” και δεν κατάφεραν να σπάσουν το αρνητικό σερί.

Με ένα μπαράζ ατομικών φάσεων στο τέλος, ο Τζέιμς “καθάρισε” την παρτίδα ενώ στηρίχθηκε αρκετά στο isolation παιχνίδι, δίχως να υπάρχει κανείς που να μπορεί να τον κοιτάξει στα ίσα. Κατά τα άλλα, ο ΛεΜπρόν ήταν ο κύριος τροφοδότης, η μεγαλύτερη πηγή σκοραρίσματος κι ο παίκτης που πήρε όλες τις μεγάλες ευθύνες πάνω του, παίρνοντας για πολλοστή φορά στις πλάτες του την ομάδα.

Τα highlights του ΛεΜπρόν

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…