Κεντρική NBA NCAA Ιδού ο απόλυτος “μπόμπερ” του φετινού NCAA (vid)

Ιδού ο απόλυτος “μπόμπερ” του φετινού NCAA (vid)

trae young oklahoma

Ο Τρέι Γιανγκ βρίσκεται ήδη στο “μπλοκάκι” των σκάουτερ του NBA, με τον σταρ του κολεγίου της Οκλαχόμα να φιγουράρει στη 12η θέση του mock draft στο nbadraft.net. Ο 19χρονος freshman έχει βάλει “φωτιά” στα καλάθια του NCAA τη φετινή σεζόν, έχοντας 28.8 πόντους ανά αγώνα, με το χθεσινό ματς απέναντι στο Γουίτσιτα Στέιτ να αποτελεί τη συνέχεια στα θαυμαστά κατορθώματά του.

Ειδικότερα, το Οκλαχόμα επικράτησε των Σόκερς με 91-83, με τον Γιανγκ να τελειώνει το παιχνίδι, έχοντας 29 πόντους, 4 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε 34 λεπτά συμμετοχής! Τα ποσοστά του ήταν αρκετά καλά (5/11 δίποντα, 4/11 τρίποντα, 7/7 βολές) ενώ φρόντισε να δείξει αρκετές πτυχές του παιχνιδιού του.

Ο 19χρονος πόιντ-γκαρντ είναι ένας πραγματικός εκτελεστής, έχοντας την ιδιότητα να σουτάρει με άνεση μετά από ντρίμπλα, ακόμη κι από αποστάσεις άνω των 7.5 μέτρων. Η περίεργη, μα ταχύτατη release του πιάνει στον ύπνο τους αντιπάλους ενώ, το ελάχιστο άλμα που χρειάζεται για να απελευθερώσει την μπάλα θυμίζει αρκετά τον Στεφ Κάρι.

Ο Γιανγκ είναι ένας παίκτης που λειτουργεί πάρα πολύ μέσω του πικ-εν-ρολ, ψάχνοντας πάντα τον χώρο πίσω από το σκριν ώστε να σουτάρει ή να πασάρει. Το κάθετο παιχνίδι του βρίσκεται σε αρκετά καλό επίπεδο, καθώς δεν φοβάται την επαφή και μπαίνει δυνατά στο καλάθι ενώ, διαθέτει μια πλειάδα από floaters και runners στο ρεπερτόριό του.

Τα highlights του Τρέι Γιανγκ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…