Κεντρική NBA Η υπέροχη “παράσταση” του Γιάννη στην “ελληνική” βραδιά! (vid)

Η υπέροχη “παράσταση” του Γιάννη στην “ελληνική” βραδιά! (vid)

giannis antetokounmpo bucks celtics 1.jpg large 1

Το “TD Garden” κι η Βοστόνη υποδέχθηκαν με ανοικτές αγκάλες τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, με διάφορα events, αφιερωμένα στον “Greek freak” και την ελληνική καταγωγή του. Ένα ιδιαίτερα σεβαστό ποσοστό των 18.624 θεατών του παιχνιδιού των Μπακς εναντίον των Σέλτικς κατάγονταν από την Ελλάδα, με τον ηγέτη των “ελαφιών” να φροντίζει, ώστε οι πάντες να φύγουν από την αρένα, “πλημμυρισμένοι” από θετικά συναισθήματα!

Μπορεί το Μιλγουόκι να έπεσε στο “καναβάτσο”, χάνοντας με 111-100 αλλά ο Γιάννης ήταν η πιο κυριαρχική φιγούρα του παρκέ, πατώντας φρένο στους 40 πόντους, με 14/24 σουτ και 12/14 βολές! Επίσης, είχε 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 λάθη και 5 προσωπικά φάουλ σε 39 λεπτά συμμετοχής, παίρνοντας στις πλάτες του ένα τεράστιο ποσοστό των κατοχών της ομάδας του κι όντας η θεμελιώδης αιτία της μείωσης της διαφοράς στην 3η και την 4η περίοδο.

Η πρόοδος που έχει κάνει, όσον αφορά τη σωματική του δύναμη είναι τρομακτική. Ο Γιάννης ζει, πλέον, για τις physical “μάχες” απέναντι στους αμυντικούς, με τον δυνατό κορμό του και τον ακαταμάχητο διασκελισμό να ον βοηθούν, ώστε να περάσει  “μέσα” από τον αντίπαλο και να φθάσει στο καλάθι. Απαξ και βρει τον χώρο για να πάρει τα βήματα, μετατρέπεται σε μια “χιονοστιβάδα”, τελειώνοντας τις φάσεις τόσο με το αριστερό, όσο και με το δεξί χέρι.

Επίσης, ο Αντετοκούνμπο έχει αναπτύξει ιδιαίτερες δεξιότητες στο ποστ, προσθέτοντας ορισμένες πολύ αποτελεσματικές κινήσεις, προκειμένου να βρει την κατάλληλη γωνία για να σουτάρει. Και σε αυτόν τον τομέα, όμως, η δύναμη λαμβάνει πρωταρχικό ρόλο, ειδικά όταν υπάρχει μις-ματς και βρίσκεται κάποιος κοντύτερος ή πιο αδύναμος παίκτης πάνω του. Με τη διάπλαση και την αθλητικότητά του, βέβαια, ο Γιάννης είναι ένα… κινητό μις-ματς σχεδόν για όλους!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 22χρονος πόιντ-φόργουορντ βρέθηκε και σε καταστάσεις πικ-εν-ρολ αλλά κυρίως ως σκρίνερ, προκειμένου να “ρολάρει” και να υποδεχθεί την μπάλα για να επιτεθεί από πιο κοντά. Αξιοποίησε τις λιγοστές ευκαιρίες που είχε στο ανοικτό γήπεδο, με τους Σέλτικς να προσέχουν ιδιαίτερα τις τρανζίσιον αρετές του ενώ μοίρασε και την μπάλα σε ορισμένες περιστάσεις, θυσιάζοντας το καλό για το καλύτερο σουτ.

Η λέξη “beast” φαντάζει λίγη για να τον περιγράψει ώρες-ώρες!

Τα highlights του Γιάννη Αντετοκούνμπο

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…