Κεντρική NBA Η… υπέροχη άμυνα των Φοίνιξ Σανς (vid)
NBA

Η… υπέροχη άμυνα των Φοίνιξ Σανς (vid)

jay triano phoenix suns

Οι Φοίνιξ Σανς διαθέτουν τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με 109.6 πόντους παθητικό ανά 100 κατοχές σε κάθε ματς. Το νεαρό σύνολο του Τζέι Τριάνο βρίσκεται υπό τη διαδικασία της ανοικοδόμησης, επενδύοντας σε ταλέντα από το Ντραφτ και με τις νίκες να περνούν σε δεύτερη μοίρα. Στο χθεσινό ματς εναντίον των Μπόστον Σέλτικς, όμως, η ανασταλτική λειτουργία παρέδωσε πνεύμα σε μία συγκεκριμένη φάση.

Αρχικά, ο Τι Τζέι Γουόρεν δίνει -λανθασμένα- βοήθεια στο κόψιμο του Κάιρι Έρβινγκ, παρατώντας τον Μάρκους Σμαρτ ολομόναχο στη γραμμή του τριπόντου. Ο Σμαρτ, όμως, είναι ένας αρκετά κακός σουτέρ (29.5% φέτος), με συνέπεια να αστοχήσει.

Η μπάλα βρήκε στο σίδερο αλλά επανήλθε άμεσα στα χέρια του Σμαρτ. Ο γκαρντ των Σέλτικς εξακολουθούσε να είναι ολομόναχος στην ίδια θέση, δίχως κανείς από τους παίκτες του Φοίνιξ να πάει πάνω του! Ο Σμαρτ αστόχησε και πάλι αλλά ο Τζέισον Τέιτουμ διατήρησε την μπάλα με αυτοθυσία υπέρ των Σέλτικς, με τον Αλ Χόρφορντ να στέκεται μόνος του στο τρίποντο.

Και πάλι, όμως, οι παίκτες των Σανς απλώς κοιτούσαν! Είχε έρθει η ώρα της τιμωρίας τους, με τον Δομινικανό σέντερ να ευστοχεί στο τρίποντο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…