Κεντρική NBA Η τρομακτική άνοδος του Ντόνοβαν Μίτσελ (vid)
NBA

Η τρομακτική άνοδος του Ντόνοβαν Μίτσελ (vid)

donovan mitchell jazz 2

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ έχει εξελιχθεί σε θεμελιώδες μέλος του επιθετικού προσανατολισμού των Γιούτα Τζαζ, όντας η βασική αιτία που οι “μορμόνοι” παρουσιάζουν τρομερή άνοδο στη συγκομιδή τους σε πόντους το τελευταίο διάστημα (114.2 πόντοι ανά 100 κατοχές στα τελευταία 12 ματς, 2η καλύτερη στο NBA). Ο αθλητικότατος ρούκι της Γιούτα αφήνει συνεχώς το στίγμα του και μοιάζει να είναι ο μόνος που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Μπεν Σίμονς για το βραβείο του ρούκι της χρονιάς.

Στο χθεσινό παιχνίδι εναντίον των Θάντερ, ο Μίτσελ ήταν ξανά απολαυστικός, φορτώνοντας το καλάθι των αντιπάλων με 31 πόντους κι 11/22 σουτ (5/12 τρίποντα). Πήρε με διαφορά τα περισσότερα σουτ από κάθε άλλον συμπαίκτη του και σκόραρε το 1/3 των πόντων της Γιούτα, μέσα σε 36 λεπτά συμμετοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μίτσελ έχει πετύχει +20 πόντους στα 4 τελευταία ματς, με τον τελευταίο ρούκι των Τζαζ που κατορθώνει κάτι τέτοιο να είναι ο Ντάρελ Γκρίφιθ, τη σεζόν 1980-81. Ο Γκρίφιθ, μάλιστα, είχε κερδίσει το βραβείο του ρούκι της χρονιάς.

Ο Μίτσελ, μάλιστα, έχει ήδη πετύχει 5 25άρες στη νεαρή καριέρα του, τις περισσότερες από κάθε άλλον ρούκι των Τζαζ μετά τον Καρλ Μαλόουν (7). Με δεδομένο ότι η σεζόν βρίσκεται ακόμα στο ξεκίνημά της, ο 21χρονος αναμένεται να “διαλύσει” πολλά περισσότερα ρεκόρ,

Τα highlights του Μίτσελ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…