Κεντρική NBA Η μεγαλειώδης ανατροπή των Σπερς! (vid)
NBA

Η μεγαλειώδης ανατροπή των Σπερς! (vid)

manu ginobili spurs mavericks

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς βρίσκονταν στα “σκοινιά”, 4 λεπτά πριν από την εκπνοή του χθεσινού ματς εναντίον των Ντάλας Μάβερικς. Το σκορ έγραφε 85-96, με τον Καουάι Λέοναρντ να απουσιάζει από την αναμέτρηση, όπως κι οι Τόνι Πάρκερ και Ντάνι Γκριν. Τα “αθάνατα” σπιρούνια, όμως, βρίσκουν πάντα τον τρόπο, καθώς τα δεδομένα ανατράπηκαν άρδην!

Συγκεκριμένα, με σερί 13-0 στα τελευταία 4 λεπτά, οι Σπερς επιβλήθηκαν του Ντάλας με 98-96, με τον Μάνου Τζινόμπιλι να φορά την “κάπα” του ήρωα στην τελευταία φάση. Ο Γουέσλεϊ Μάθιους πήγε να παίξει “ice” στο πικ-εν-ρολ, ο Μάξι Κλέμπερ δεν το αντιλήφθηκε και στάθηκε στη λάθος πλευρά κι ο Μάνου βρήκε τον διάδρομο για να “γράψει” το τελικό σκορ με 3.1” για το τέλος!

Οι Σπερς βασίστηκαν σε μια κοντή πεντάδα με 3 γκαρντ, προκειμένου να γυρίσουν το ματς (Μάρεϊ-Μιλς-Φορμπς στην περιφέρεια), με τον Μπέρτανς σε ρόλο stretch 4αριού και με τον Όλντριτζ στο “5”. Στη συνέχεια, βέβαια, πέρασε στο ματς ο clutch Τζινόμπιλι.

Η ασφυκτική άμυνα και τα παιδαριώδη λάθη των Μαβς, σε συνδυασμό με την επιβλητική παρουσία του Όλντριτζ και τις γρήγορες επιθέσεις του Σαν Αντόνιο στην έναρξη της αντεπίθεσης αποτέλεσαν τα “κλειδιά” του σπουδαίου αποτελέσματος.

Τα highlights της ανατροπής

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…