Κεντρική Basket League Άρης Η αποστολή του Άρη για Κύμη

Η αποστολή του Άρη για Κύμη

weaver aris

Με ένα απρόοπτο ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνηση του Άρη ενόψει της αναμέτρησης με την Κύμη (15/12, 18:30, ΕΡΤ1) για την ένατη αγωνιστική της Basket League. Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον επιγονατιδικό τένοντα του δεξιού ποδιού, αλλά ακολούθησε κανονικά την αποστολή στη Χαλκίδα.

Ο Σάββας Καμπερίδης μίλησε για την αναμέτρηση με την Κύμη και ανέφερε: “Είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό παιχνίδι. Η Κύμη δείχνει να βρίσκεται σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση, κάτι που φαίνεται τόσο με τις δυο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες που έχει κάνει όσο και με την αγωνιστική της συμπεριφορά στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, που ήταν πολύ καλή. Κι εμείς όμως προερχόμαστε από μια πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Stelmet Zielona Gora, για το Basketball Champions League. Η ομάδα δείχνει να βρίσκει αγωνιστικό ρυθμό και θέλουμε να ‘χτίσουμε’ πάνω σ’ αυτό το παιχνίδι, ώστε να έχουμε μια καλή αγωνιστική συνέχεια μέχρι το τέλος του έτους. Η Κύμη είναι μια ομάδα που έχει συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, τα οποία θα πρέπει να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε. Καταρχήν, είναι μια ομάδα που πιέζει αρκετά την μπάλα και όλες τις πρώτες πάσες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εκτελέσουμε το επιθετικό μας πλάνο με συνέπεια, προκειμένου να μπορέσουμε να ‘χτυπήσουμε’ τις αδυναμίες της.

Στην άμυνα θα πρέπει να ελέγξουμε το αμυντικό μας transition καθώς και τη δημιουργία των περιφερειακών της παικτών και συγκεκριμένα των McFadden, Okereafor και Jones, που δεν ξέρουμε αν θα αγωνιστεί, αλλά είναι πολύ σημαντικός παίκτης γι’ αυτούς. Αυτοί οι τρεις παίκτες είναι οι σημαντικότερες απειλές και θα πρέπει να είμαστε πολύ συνεπείς στην άμυνα απέναντι τους. Από κει και πέρα, ένα επίσης σημαντικό κομμάτι είναι η διαχείριση των screens μακριά από τη μπάλα, γιατί η Κύμη διαθέτει παίκτες που είναι πολύ καλοί σουτέρ, όπως ο Τσαγκαράκης και ο Μανωλόπουλος και δεν θα πρέπει να τους δώσουμε ελεύθερα σουτ σε κανένα σημείο του αγώνα”.

Η αποστολή του Άρη:  Μποχωρίδης, Καλαϊτζάκης, Φλιώνης, Τσαϊρέλης, Πουλιανίτης, Χρηστίδης, Μούρτος, Αθηναίου, Βασιλόπουλος, WeaverBensonBell.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…