Κεντρική Basket League Άρης Η ανάλυση της Οστάνδης

Η ανάλυση της Οστάνδης

ketselidis

Ο Άρης αντιμετωπίζει την Τρίτη (05/12, 21:30, Novasports1) εκτός έδρας την Οστάνδη, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικήςτου Basketball Champions League. Ο assistant coach του Παναγιώτη Γιαννάκη, Γιώργος Κετσελίδης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Άρη, ανέλυσε τη βελγική ομάδα.

“Η B.C. Oostende είναι μία πολύ σκληρή ομάδα. Δεν πρέπει να ξεγελάει κανέναν το ρεκόρ 2-4 που έχει αυτή τη στιγμή στο Basketball Champions League. Είναι πολύ πειθαρχημένo σύνολο. Στηρίζεται πάρα πολύ στους δύο playmaker της, τον Dusan Djordjevic και τον Vladimir Mihailovic. Έπειτα, έχει δύο πάρα πολύ καλούς ψηλούς, τον Tonye Jekiri και τον Mike Myers, ενώ εδώ και μια βδομάδα επανήλθε και ο Marko Jagodic-Kuridza, ο οποίος ήταν τραυματισμένος στον αγκώνα και έπαιζε από πέρσι στην B.C. Oostende και παλαιότερα στην CEZ Nymburk και την KK Cibona.

Είναι πολύ πειθαρχημένη ομάδα στην επίθεση και αρκετά σκληρή στην άμυνα. Το παιχνίδι της στηρίζεται περισσότερο στο Pick and Roll, από το οποίο είτε σκοράρουν είτε δημιουργούν καταστάσεις οι Djordjevic και Mihailovic για τους ψηλούς. Θεωρώ ότι μεγάλη τους δύναμη είναι ο Myers και ο Jekiri, οι οποίοι είναι πολύ δυνατοί κοντά στο καλάθι. Στην άμυνα αν και δέχονται αρκετούς πόντους, 74.6 ανά αγώνα στο Basketball Champions League, είναι πολύ σκληρή και αρκετά αθλητική ομάδα. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και σε άμυνα και σε επίθεση, να μην τους επιτρέψουμε να βρουν τον ρυθμό τους και να εκμεταλλευτούμε τις όποιες αδυναμίες έχουν αμυντικά και επιθετικά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…