Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Γιασικεβίτσιους: “Το όνομα του τα λέει όλα”

Γιασικεβίτσιους: “Το όνομα του τα λέει όλα”

saras zalgiris

Η Ζαλγκίρις Κάουνας υποδέχεται αύριο (7/12) τον Παναθηναϊκό, για την 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να πλέκει το εγκώμιο του “τριφυλλιού”. Ο προπονητής των Λιθουανών και πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού αποθέωσε τον Νικ Καλάθη, αλλά και τη λειτουργία της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε για: 

-τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό: “Έρχεται στην έδρα μας μία από τις ισχυρότερες ομάδες στην Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα και δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Οι παίκτες έχουν αφομοιώσει το σύστημα της ομάδας, ξέρουν τη φιλοσοφία πλέον και μιλάμε για μία ομάδα επιπέδου Final Four. Αν κι έχουν πάρει πολλές σημαντικές νίκες, το όνομα του αντιπάλου λέει από μόνο του πολλά”.

-τους Λεκαβίτσιους και Βουγιούκα: “Ο Λούκας και ο Βουγιούκας είναι παίκτες με συγκεκριμένο ρόλο. Μπαίνουν στο γήπεδο και προσπαθούν να δώσουν ενέργεια. Αν δεν το κάνουν, αντικαθίστανται άμεσα από τον Καλάθη και τους σέντερ”.

-την αντιμετώπιση του Καλάθη: “Ο Καλάθης είναι τέτοιος παίκτης που δεν μπορείς να τον εξουδετερώσεις πλήρως. Όλο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού καθοδηγείται από εκείνον και ελέγχει άψογα την ομάδα. Κάποιες φορές πρέπει να πάρεις ρίσκο για την αντιμετώπισή του, γιατί ο Παναθηναϊκός έχει καλούς σουτέρ τριών πόντων”.

-την άμυνα του Παναθηναϊκού: “Παίζουν με πολλές αλλαγές στην άμυνα. Όλοι οι παίκτες μπορούν να αλλάξουν μαρκάρισμα. Στην αρχική τους πεντάδα ο μέσος όρος ύψους είναι αρκετά πάνω από τα δύο μέτρα. Ο Καλάθης είναι ο πιο κοντός τους παίκτες και είναι 1,98μ.. Γι’ αυτό δεν θα είναι εύκολο. Επίσης έχουν πολύ αθλητικούς ψηλούς που τροφοδοτούνται από τους γκαρντ, κυρίως τον Καλάθη”.

-την κατάσταση της Ζαλγκίρις: “Πάνω-κάτω όλοι είναι υγιείς. Μόνο ο Γιανκούνας έχει κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι, αλλά χθες προπονήθηκε και ελπίζω πως θα μας βοηθήσει την Πέμπτη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κούκοτς: «Ο Γκος άλλαξε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό»

Ο Τόνι Κούκοτς δηλώνει πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος όλων. Ο Τόνι Κούκοτς πα…