Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Euroleague: Οι κορυφαίοι της 10ης αγωνιστικής

Euroleague: Οι κορυφαίοι της 10ης αγωνιστικής

calathes gist panathinaikos

Άλλη μια αγωνιστική ολοκληρώθηκε στην Ευρωλίγκα με ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακό να συνεχίζουν να οδηγούν τη ‘’κούρσα’’. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να κρατά την έδρα του απόρθητη, με τους Νικ Καλάθη και Νάντο Ντε Κολό, να δείχνουν πως είναι οι πιο φορμαρισμένοι παίχτες της Ευρώπης τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός Superfoods)

O Παναθηναϊκός συνέχισε το νικηφόρο εντός έδρας σερί του απέναντι στη Μάλαγα, δείχνοντας πως μέσα στην έδρα του, μοιάζει ανίκητος. Για άλλη μια φορά, ένας από τους leaders αυτή της νίκης, ήταν ο Νικ Καλάθης. Ο ομογενής γκαρντ του Παναθηναϊκού, έκανε θάματα και πράματα στο παρκέ, οργανώνοντας εντυπωσιακά την ομάδα του σε άμυνα και επίθεση, σκόραρε, έβαλε τα κρίσιμα σουτ και έδωσε στο “τριφύλλι” ακόμη μια νίκη μέσα στο σπίτι του.

Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Άλλη μια συνηθισμένη μέρα για το “φαινόμενο” Νάντο Ντε Κολό. Ο ‘’μαέστρος’’ της ΤΣΣΚΑ έκανε τα πάντα στο γήπεδο. Έπαιξε καταπληκτική άμυνα απέναντι στους περιφερειακούς της Μπαρτσελόνα, έδωσε ρυθμό στην επίθεση, οργάνωσε μαεστρικά την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, έβαλε τη μπάλα στο καλάθι στα κρίσιμα λεπτά και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να ρίξει στο καναβάτσο τη Μπαρτσελόνα (92-78).

Τζέιμς Γκιστ (Παναθηναϊκός Superfoods)

Ο… Gist the beast ήταν για άλλη μια φορά ο θεμέλιος λίθος του Παναθηναϊκού για να κρατήσει την έδρα του αλώβητη απέναντι στη Μάλαγα. Συνεργάστηκε άψογα με τον Νικ Καλάθη, τραντάζοντας πολλάκις το στεφάνι των Ανδαλουσιανών από τα πολλά καρφώματα. Ήταν υποδειγματικός στην άμυνα, ακέραιος στην επίθεση και η εμφάνιση του απέναντι στους Ισπανούς, ορίζει έναν από τους πιο ολοκληρωμένους ψηλούς στην Ευρώπη.

Νόρις Κόουλ (Μακάμπι FOX Τελ Αβίβ)

Ο Νόρις Κόουλ αποδεικνύεται σε έναν από τους πιο σημαντικούς παίχτες της φετινής Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Αμερικανός άσσος ήταν τρομερός απέναντι στη Ζάλγκιρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, φορτώνοντας το καλάθι των Λιθουανών με 26 πόντους, βοηθώντας την ‘’ομάδα του λαού’’ να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη ενόψει συνέχειας.

Βλαντιμίρ Στίματς (Αναντολού Εφές)

Αποτελεί τη μεγαλύτερη έκπληξη της σεζόν κι’ από ότι φαίνεται, η Αναντολού Εφές, χτύπησε φλέβα χρυσού με την απόκτηση του. Για άλλη μια φορά, λοιπόν, ο Στίματς ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος κάτω από τη ρακέτα στο ματς της Εφές με την Αρμάνι, σκοράροντας 19 πόντους με 70 %(!) ποσοστό ευστοχίας και μαζεύοντας 10 ριμπάουντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Πάνος Παναγιωτόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…