Κεντρική NBA Επιτέλους 30άρα για τον Μπάτλερ! (vid)
NBA

Επιτέλους 30άρα για τον Μπάτλερ! (vid)

jimmy butler minnesota

Οι μέσοι όροι του Τζίμι Μπάτλερ έχουν πέσει αρκετά φέτος, με δεδομένο ότι η συνύπαρξή του με τους Καρλ-Άντονι Τάουνς και Άντριου Γουίγκινς του εξασφαλίζει αρκετά λιγότερα σουτ. Οι 23.9 πόντοι ανά αγώνα έχουν γίνει 17.7, τα 16.5 σουτ ανά ματς έχουν πέσει στα 14.4 ενώ το usage rate έχει “βυθιστεί” από το 26.5 στο 22.3! Είναι φανερό πως έχει επικεντρωθεί περαιτέρω στα αμυντικά του καθήκοντα αλλά παρ’όλα αυτά, η χθεσινή βραδιά τού άνηκε ολοκληρωτικά.

Ειδικότερα, οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς επιβλήθηκαν με δυσκολία των Λος Άντζελες Κλίπερς με 112-106, με τον Μπάτλερ να σταματά στους 33 πόντους, σημειώνοντας για πρώτη φορά τουλάχιστον 30 σε ένα παιχνίδι την τρέχουσα σεζόν! Τα ποσοστά του ήταν εξαιρετικά, καθώς είχε 10/20 σουτ και 11/12 βολές ενώ μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ, επισκιάζοντας τους πάντες!

Σε αντίθεση με τα χρόνια του στο Σικάγο, ο Μπάτλερ αναλώνεται σε λιγότερες ατομικές προσπάθειες ενώ, η ποιότητα των συμπαικτών τού εξασφαλίζει καλύτερο ρυθμό και πιο ανοικτούς χώρους, ώστε να πάει στα αγαπημένα του drives. Στα τελευταία λεπτά, βέβαια, ήταν αυτός που πήρε την μπάλα στα χέρια, προκειμένου οι Τίμπεργουλβς να πάρουν για τα καλά το προβάδισμα και να μην κινδυνεύσουν με ήττα.

Με μια σειρά από isolation και πικ-εν-ρολ, ο Μπάτλερ έφθανε στα αγαπημένα του σημεία στο παρκέ και τελείωνε τις φάσεις, χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια και επιδεικνύοντας την ποικιλία από finishing moves κοντά στο καλάθι.

Τα highlights του Μπάτλερ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…