Κεντρική NBA Επική εμφάνιση από τον ρούκι, Μίτσελ! (vid)
NBA

Επική εμφάνιση από τον ρούκι, Μίτσελ! (vid)

donovan mitchell jazz

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ αποτελεί ήδη ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της επίθεσης των Γιούτα Τζαζ, με τον νεαρό ρούκι να χαρακτηρίζεται από πλήρη άγνοια κινδύνου, σε συνδυασμό με ένα ελκυστικό πακέτο αθλητικών προσόντων κι εκτελεστικής δεινότητας. Το μείγμα αυτό έχει οδηγήσει σε ορισμένες μη αποδοτικές βραδιές αλλά σε γενικές γραμμές, ο 21χρονος αποτελεί πόλο έλξης, με αποκορύφωμα τη χθεσινή του “παράσταση”.

Συγκεκριμένα, οι Τζαζ επιβλήθηκαν των Πέλικανς με 114-108, με τον Μίτσελ να σταματά στους 41 πόντους, έχοντας 7/13 δίποντα, 6/12 τρίποντα και 9/11 βολές! Οι 41 πόντοι, μάλιστα, είναι οι περισσότεροι που έχει σημειώσει πρωτοετής παίκτης μετά το 2010 και τον Μπλέικ Γκρίφιν!

Ο Μίτσελ είναι ένας παίκτης που αγωνίζεται κυρίως με την μπάλα στα χέρια, δημιουργώντας ο ίδιος τις κατάλληλες προϋποθέσεις, προκειμένου να σκοράρει. Λαμβάνοντας την μπάλα μετά από hand-offs, ο αδίστακτος ρούκι “πυροβολούσε” σε κάθε ευκαιρία ενώ δεν δίσταζε να σουτάρει μετά από ντρίμπλα μπροστά στους αμυντικούς. Η μηχανική του στο σουτ είναι εξαιρετικά γρήγορη και θυμίζει κλασικό σουτέρ, κάτι όχι και τόσο συνηθισμένο για ένα παιδί 21 ετών.

Επίσης, διαθέτει εξαιρετικό footwork στις διεισδύσεις του και δυνατά πατήματα ενώ συνηθίζει να αλλάζει χέρι στον αέρα, συγχύζοντας τους αμυντικούς. Χρησιμοποιεί κατάλληλα το σώμα του, ώστε να προστατεύσει την μπάλα και μπορεί να φθάσει σε πολύ ψηλά σημεία, βάζοντας δύσκολα στους “προστάτες” του καλαθιού.

Το πραγματικό σόου του Μίτσελ δόθηκε στην 4η περίοδο, εκεί όπου σημείωσε 17 πόντους και αποτέλεσε τον μόνιμο εκφραστή των επιθέσεων της Γιούτα, στον δρόμο για την ανατροπή. Το κοινό παραληρούσε σε κάθε ενέργειά του, καθώς “έσπαγε” τρομερά την άμυνα στο πικ-εν-ρολ και έφθανε με ευκολία στο καλάθι.

Παρότι οι Τζαζ βρίσκονταν πίσω στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του 2ου ημιχρόνου, ο Μίτσελ βρισκόταν μονίμως εκεί, ανατρέποντας τα δεδομένα!

Τα highlights του Μίτσελ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…