Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Έχουμε μάθει να παλεύουμε”

“Έχουμε μάθει να παλεύουμε”

ioannis papapetrou olympiacos barcelona

Ο Ολυμπιακός δεν ψάχνει για δικαιολογίες, παρότι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών, όπως δήλωσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου ενόψει της αναμέτρησης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τη δέκατη τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Ο Έλληνας φόργουορντ σημείωσε ότι έχουν μάθει να παλεύουν και θα δώσουν και τη ψυχή τους για τη νίκη.

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: “Καταρχάς πρέπει να προσέξουμε τη δημιουργία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ξεκινούν πάρα πολλά από τους γκαρντ. Πρέπει να τους περιορίσουμε. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει την καλύτερη επίθεση και εμείς την καλύτερη άμυνα. Ο καθένας έχει το δυνατό του στοιχείο. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Η άμυνα είναι αυτή που μας οδηγεί. Πρέπει να μειώσουμε τα ποσοστά ευστοχίας της ΤΣΣΚΑ και να περιορίσουμε την παραγωγικότητά της”.

Για τις απουσίες του Ολυμπιακού: “Η απουσία του Αγραβάνη είναι πολύ σημαντική και γιατί θα είναι μακροχρόνια. Προέχει να γίνει καλά και το ευχόμαστε όλοι. Η απουσία του Μιλουτίνοφ είναι εξίσου σημαντική, γιατί είναι πολύ διαφορετικός από τα υπόλοιπα πεντάρια της ομάδας. Δίνει διαφορετικά στοιχεία. Έχουμε μάθει να παλεύουμε. Παίξαμε δύο μήνες χωρίς τον Σπανούλη και η ομάδα ανταποκρίθηκε. Είχαμε περισσότερους από δύο παίκτες έξω ανά παιχνίδι και ανταποκριθήκαμε. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Θα δώσουμε και την ψυχή μας”.

Για το γεγονός πως ο ίδιος και ο Κώστας Παπανικολάου αγωνίζονται σε περισσότερες από μία θέσεις: “Είναι πολύ σημαντικό, γιατί αναπληρώνεις μία θέση εκ των έσω. Υπάρχουν παιδιά που αγωνίζονται σε δύο θέσεις. Δεν χρειάζεται να μπούμε στη λογική να πάρουμε νέους παίκτες, καθώς υπάρχουν παίκτες που ξέρουν τη νοοτροπία της ομάδας κι έχουν μπολιαστεί με αυτή”.

Για τη “διαβολοβδομάδα”: “Πλέον έχουμε συνηθίσει. Είναι διαφορετικό από πέρσι. Είναι σημαντική εβδομάδα, γιατί προερχόμαστε από μία ήττα, ο κόσμος θα έρθει στο γήπεδο και θέλουμε να ανακάμψουμε. Ο κόσμος είναι πολύ σημαντικός. Για εμένα και την ομάδα αυτό που προέχει είναι να χαροποιούμε τον κόσμο. Θα παλέψουμε με όλη μας την ψυχή για να το κάνουμε και με την ΤΣΣΚΑ“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…