Κεντρική NBA “Διέλυσε” τη Φιλαδέλφια ο Μπούκερ! (vid)
NBA

“Διέλυσε” τη Φιλαδέλφια ο Μπούκερ! (vid)

devin booker suns

Μπορεί οι Φιλαδέλφια 76ερς να είναι μια από τις πιο must-watch ομάδες του φετινού NBA αλλά ο Ντέβιν Μπούκερ κι οι Φοίνιξ Σανς βάλθηκαν να “σαμποτάρουν” το περίφημο “process”! Με τον 21χρονο “μπόμπερ” σε δαιμονιώδη φόρμα, η ομάδα της Αριζόνα επικράτησε των Σίξερς με 115-101, “κλέβοντας” τους λαμπερούς προβολείς από τον Μπεν Σίμονς και τον Τζοέλ Εμπίιντ.

Ειδικότερα, ο Μπούκερ σταμάτησε στους 46 πόντους, κάτι που αποτελεί τη κορυφαία επίδοση της καριέρας του μετά την περσινή 70άρα εναντίον των Σέλτικς!

Ο Μπούκερ έφθασε σε αυτόν τον αριθμό με 12/24 δίποντα, 5/8 τρίποντα και 7/8 βολές ενώ μάζεψε 8 ριμπάουντ κι έκανε 2 κλεψίματα σε 38 λεπτά συμμετοχής!

Μπορεί να είχε μονάχα 2/11 σουτ στην 1η περίοδο αλλά ο νεαρός άσος δεν σταμάτησε στιγμή να εμπιστεύεται το χέρι του, βάζοντας 32 πόντους στο 2ο ημίχρονο με 11/17 σουτ!

Η εκτελεστική του δεινότητα είναι αδιαπραγμάτευτα καταπληκτική, είτε πίσω από σκριν, είτε μετά από ντρίμπλα, αποτελώντας ήδη έναν εκ των κορυφαίων σουτέρ του πλανήτη. Του αρέσει να βγαίνει από flare σκριν και να σουτάρει άμεσα ενώ δεν έχει θέμα να σκοράρει από τα 8 και 9 μέτρα, διαθέτοντας απεριόριστο range.

Το αξιοσημείωτο στην περίπτωσή του είναι ότι έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και στους υπόλοιπους τομείς, όπως στο κάθετο παιχνίδι, καθώς διαβάζει εξαιρετικά τις προθέσεις του αντίπαλου ψηλού και μπαίνει στο καλάθι, διαθέτοντας ποικιλία από finishing moves. Επίσης, επέδειξε το clutch στοιχείο του, σκοράροντας κρίσιμα καλάθια όταν οι Σίξερς πλησίαζαν ενώ έκλεισε την αναμέτρηση με ένα μπαράζ καταπληκτικών σουτ.

Τα highlights του Μπούκερ

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή ήταν ο Τι Τζέι Γουόρεν, ο οποίος σκόραρε 25 πόντους χάρη στο old-school παιχνίδι του. Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι οι Σανς έχουν ρεκόρ 6-0 στα παιχνίδια που ο Γουόρεν έχει +25 πόντους!

Στην αντίπερα όχθη, το “μαγικό” δίδυμο των Σίξερς έκανε το κομμάτι του, με τον Εμπίιντ να κυριαρχεί, έχοντας 22 πόντους, 12 ριμπάουντ και 4 τάπες ενώ ο Σίμονς έφθασε τους 20 πόντους, με 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 6 κλεψίματα! Η καταπληκτική 2η περίοδος του Φοίνιξ, όμως, η “καταιγίδα” του Μπούκερ κι η αστοχία στα τρίποντα (7/30) έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενούμενων.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…