Κεντρική NBA Χιούστον, η πιο κυριαρχική ομάδα του NBA! (vids)
NBA

Χιούστον, η πιο κυριαρχική ομάδα του NBA! (vids)

james harden rockets

Το ασταμάτητο “τρένο” των Χιούστον Ρόκετς δεν θα μπορούσε να σταματήσει στο Λος Άντζελες. Οι “ρουκέτες” επιβλήθηκαν με 118-95 των Λος Άντζελες Λέικερς και πέτυχαν την συνεχόμενη νίκη τους, εξακολουθώντας να διατηρούν τα πρωτεία στη Δυτική Περιφέρεια.

Το Χιούστον, μάλιστα, έχε νικήσει και στα 7 τελευταία ματς με +14 πόντους διαφορά ενώ μέτρα 13 νίκες στις τελευταίες 14 αναμετρήσεις. Η επίθεσή τους εξακολουθεί να είναι η κορυφαία του NBA με 114.6 πόντους ανά 100 κατοχές (πίσω μόνο από τους Γουόριορς) ενώ, η καταπληκτική γραμμή φόργουορντ που διαθέτουν (Αρίζα, Μπα α Μούτε, Τάκερ), τους εξασφαλίζει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα!

Τη δύναμη της ανασταλτικής τους λειτουργίας αντιλήφθηκαν για τα καλά οι Λέικερς, με τους παίκτες τους να υποπίπτουν σε 21 λάθη, τα οποία οδήγησαν σε 27 πόντους των Ρόκετς.

Δεν θα μπορούσε, φυσικά, να γίνει αναφορά στους Ρόκετς δίχως να συμπεριληφθεί ο Τζέιμς Χάρντεν στην κουβέντα. Ο MVP της Δύσης για τον μήνα Νοέμβριο “έγραψε” 36 πόντους με 13/22 σουτ και 6/7 βολές ενώ μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 9 ασίστ! Πρόκειται για το απόλυτο φαβορί για το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου, χάρη στις μυθικές ικανότητες του σε πικ-εν-ρολ, isolation και στο κάθετο παιχνίδι.

Τα highlights του Χάρντεν

Επίσης, ο Κρις Πολ είναι το υλικό που έλειπε, ώστε οι Ρόκετς να γίνουν μια ασταμάτητη και “τρομακτική” μηχανή παραγωγής πόντων. Ο “CP3” είχε άκοπα 21 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ σε 33 λεπτά συμμετοχής, παίρνοντας τα απαραίτητα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση ενώ οργάνωνε άψογα την επίθεση όταν ο Χάρντεν καθόταν στον πάγκο.

Τα highlights του Πολ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…