Κεντρική NBA NCAA Μπάγκλεϊ και Γιανγκ “τερματίζουν” το NCAA (vids)

Μπάγκλεϊ και Γιανγκ “τερματίζουν” το NCAA (vids)

marvin bagley trae young

Τα ενδιαφέροντα prospects του φετινού NCAA προδιαθέτουν για μια αρκετά ισχυρή φουρνιά, η οποία θα επιλεχθεί στο επερχόμενο Ντραφτ. Δύο πρόσωπα, όμως, ξεχωρίζουν με την απόδοσή και τα παραφουσκωμένα νούμερά τους.

Εν αρχή ην, ο Μάρβιν Μπάγκλεϊ. Ο σούπερ-σταρ της ντριμ-τιμ του Ντιουκ “κονιορτοποίησε” το Φλόριντα Στέιτ, στο 2ο ματς της περιφέρειας ACC για τους “μπλε διαβόλους”. Ο Μπάγκλεϊ σταμάτησε στους 32 πόντους και τα 21 ριμπάουντ με 13/17 σουτ σε 39 λεπτά συμμετοχής, με την παρουσία του στο ζωγραφιστό να είναι απόλυτα κυριαρχική.

Μπορεί η θέση, στην οποία θα αγωνιστεί στο NBA να είναι ακαθόριστη, καθώς δεν είναι καλός προστάτης του καλαθιού για το “5“, ούτε αρκετά καλός σουτέρ για το “4” αλλά ο Μπάγκλεϊ έχει τη δυνατότητα να σαρώνει τους πάντες σε κολεγιακό επίπεδο. Το παιχνίδι του πάνω από τη στεφάνη είναι ανίκητο, με τον 19χρονο να ανανεώνει 10 κατοχές, να εκμαιεύει φάουλ και να τελειώνει τις φάσεις στους “αιθέρες”.

Ο Μπάγκλεϊ, βέβαια, είναι πολύ ικανός με την μπάλα στα χέρια, με το face-up παιχνίδι του να ξεχωρίζει. Άπαξ και γυρίσει πρόσωπο στο καλάθι, μπορεί να φθάσει στον στόχο με 1-2 ντρίμπλες και να χρησιμοποιήσει το καλό, αριστερό του χέρι για λέι-απ και χουκ.

Να σημειωθεί ότι το Ντιουκ επιβλήθηκε του Φλόριντα Στέιτ με 100-94, χάρη στη συνολική παρουσία της καταπληκτικής γραμμής ψηλών που διαθέτει.

Τα highlights του Μπάγκλεϊ

Από την άλλη, υπάρχει κι ο Τρέι Γιανγκ, ο πρώτος σκόρερ του φετινού NCAA κι ο μεγαλύτερος “φονιάς” σε κολεγιακό επίπεδο. Ο σταρ του Οκλαχόμα σημείωσε μια εξωφρενική στατιστική γραμμή κόντρα στο TCU, με 39 πόντους, 4 ριμπάουντ, 14 ασίστ και 6/14 τρίποντα, οδηγώντας την ομάδα του σε οριακή νίκη με 90-89.

Μπορεί να μην είναι κι ο πιο αποδοτικός παίκτης, όσον αφορά τα ποσοστά ευστοχίας του και να είναι επιρρεπής στα λάθη αλλά ο Γιανγκ έχει πολύ σπάνιες προδιαγραφές στο παιχνίδι του. Η πλειοψηφία των τριπόντων του εκτελούνται πολύ πίσω από τη γραμμή (6.32) ενώ είναι εξπέρ στη χρήση του πικ-εν-ρολ.

Πρέπει, φυσικά, να αναφερθούν και τα clutch κατορθώματά του, με τον Γιανγκ να σκοράρει τις δύο βολές που έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του ενώ νωρίτερα είχε ισοφαρίσει με ένα δύσκολο floater στο τρανζίσιον.

Οι συγκρίσεις με τον Στεφ Κάρι έχουν ήδη ξεκινήσει, με τον Γιανγκ να ανεβαίνει σταδιακά στα mock drafts και να κερδίζει έδαφος έναντι των συναδέλφων του.

Τα highlights του Γιανγκ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…