Κεντρική NBA Απίθανος Χεζόνια, “βομβάρδισε” το καλάθι! (vid)
NBA

Απίθανος Χεζόνια, “βομβάρδισε” το καλάθι! (vid)

mario hezonja magic

Ο Μάριο Χεζόνια φαινόταν “χαμένος στο διάστημα” τη φετινή σεζόν, δείχνοντας να μην έχει ρόλο στους Ορλάντο Μάτζικ. Ο Κροάτης φάνταζε συνεχώς διστακτικός στην επίθεση αλλά και αναποτελεσματικός στην άμυνα, με τους φίλους του NBA να του κολλούν -δικαιολογημένα- το ταμπελάκι του bust.

Ο φόργουορντ του Ορλάντο, όμως, έχει καταφέρει να βρει μπόλικο χρόνο συμμετοχής στα τελευταία ματς, εκμεταλλευόμενος τις πάμπολλες απουσίες της ομάδας (Γκόρντον-Αφλάλο-Φουρνιέρ-Ρος), με αποτέλεσμα να ανέβει στο rotation και να βρει τον χώρο και τον χρόνο, ώστε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Στο χθεσινό ματς εναντίον των Πίστονς, λοιπόν, ο Χεζόνια πραγματοποίησε την κορυφαία εμφάνιση της νεαρής καριέρας του, σταματώντας στους 28 πόντους με 8/12 τρίποντα (!) ενώ μάζεψε 6 ριμπάουντ κι έκλεψε 3 φορές την μπάλα σε 31 λεπτά συμμετοχής!

Η διστακτικότητα στο παιχνίδι του έχει φύγει από το παράθυρο, με τον Χεζόνια να “πυροβολεί” με την πρώτη ευκαιρία και να υπηρετεί εξαιρετικά τον ρόλο του stretch 4αριού. Κατά κύριο λόγο εκτελούσε σε catch-n-shoot συνθήκες, παρουσιάζοντας μια πολύ γρήγορη release κι έχοντας φανερή εντολή από το προπονητικό επιτελείο, ώστε να σουτάρει πολλές φορές.

Ακόμη, ο Χεζόνια άντλησε αυτοπεποίθηση από τον επιθετικό του οίστρο, κάνοντας καλή δουλειά και στην άμυνα, τόσο στα ατομικά μαρκαρίσματα, όσο και στις γραμμές πάσας.

Οι Μάτζικ, βέβαια, ηττήθηκαν από τους Πίστονς με 114-110, κάνοντας υπερπροσπάθεια στην 4η περίοδο. Με σερί 0-19, το 105-81 μετατράπηκε σε 105-100 αλλά οι γηπεδόυχοι κρατήθηκαν στο ύψος τους ως το τέλος.

Τα highlights του Χεζόνια

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανακοίνωσε την απόσυρσή του ο Μπλέικ Γκρίφιν

Τέλος στην καριέρα του βάζει ο Μπλέικ Γκρίφιν Ο Μπλέικ Γκρίφιν αποφάσισε να βάλει τέλος στ…