Κεντρική NBA Ανατροπή με “μυθικό” Χάρντεν οι Ρόκετς! (vid)
NBA

Ανατροπή με “μυθικό” Χάρντεν οι Ρόκετς! (vid)

james harden blazers

Όταν τα περιθώρια στενεύουν για τους Χιούστον Ρόκετς, υπάρχει πάντοτε ο Τζέιμς Χάρντεν. Όταν το εξαιρετικό σερί τους βρίσκεται σε κίνδυνο, μπορούν να εμπιστευτούν τον κορυφαίο παίκτη του πλανήτη, όσον αφορά τις φάσεις ένας-εναντίον-ενός. Όταν υπάρχει η ανάγκη για άμεσα καλάθι, μπορούν να στραφούν στο απόλυτο φαβορί για το βραβείο του MVP.

Συγκεκριμένα, με σερί 40-19 στην 4η περίοδο, οι Ρόκετς πέρασαν από το Πόρτλαντ, επικρατώντας των Μπλέιζερς με 124-117 και πέτυχαν την σερί νίκη τους. Πλέον, το ρεκόρ τους διαμορφώθηκε στο 20-4, το κορυφαίο του NBA ενώ παραμένουν αήττητοι με τον Κρις Πολ στη σύνθεσή τους.

Η μεγάλη ιστορία του αγώνα, όμως, δεν είναι άλλη από αυτή του Χάρντεν, ο οποίος πάτησε “φρένο” στους 48 πόντους με 12/22 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 12/14 βολές! Ακόμη, μάζεψε 8 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ κι έκλεψε 3 φορές την μπάλα, με την τακτική του Μάικ Ντ’Αντόνι να του δίνει το δικαίωμα να κάνει “πάρτι” σε κάθε αναμέτρηση!

Ο τρόπος που διάβαζε τα πικ-εν-ρολ θα πρέπει να διδάσκεται σε όλες τις ακαδημίες μπάσκετ παγκοσμίως. Ο Χάρντεν επεδίωκε πάντα να παίρνει τον κεντρικό διάδρομο αλλά το ταχύτατο πρώτο βήμα που κατέχει του επέτρεπε να σαρώνει από οποιαδήποτε πλευρά κι αν πήγαινε προς το καλάθι. Ο γρήγορος βηματισμός, η δύναμη κι η ικανότητα να προστατεύει την μπάλα με το σώμα ήταν ορισμένα από τα συστατικά των συνεχών λέι-απ που πετύχαινε.

Το “φονικό” του step-back τέθηκε αρκετές φορές σε ισχύ, δημιουργώντας αρκετό χώρο από τον αμυντικό ενώ δεν είχε πρόβλημα να εκτελεί στο πρόσωπό τους!

Στα τελευταία λεπτά, ο “Beard” πήρε πάνω του την πλειοψηφία των προσπαθειών του Χιούστον με αλλεπάλληλα isolation. Είναι ο μόνος παίκτης του πλανήτη που μπορεί να είναι τόσο αποδοτικός, παίρνοντας τόσες ατομικές προσπάθειες. όσες φορές κι αν άλλαξε το μαρκάρισμα, ο Χάρντεν άφηνε μονίμως τον αντίπαλο να φάει τη “σκόνη” του, κονιορτοποιώντας τη κορυφαία άμυνα του NBA με απίστευτο τρόπο!

Τα highlights του Χάρντεν

Το Χιούστον, το οποίο χρησιμοποίησε μια super-small πεντάδα για να γυρίσει το ματς, είχε σε ρόλο δευτεραγωνιστή τον Κρις Πολ, ο οποίος σκόραρε 26 πόντους και μοίρασε 7 ασίστ, σκοράροντας 25 πόντους μαζί με τον Χάρντεν στην 4η περίοδο. Ο Τρέβορ Αρίζα σημείωσε 13 πόντους ενώ ο Έρικ Γκόρντον συμπλήρωσε 12, με τους φιλοξενούμενους να μένουν πίσω στο σκορ με 14 πόντους στην αρχή της 4ης περιόδου αλλά να ανατρέπουν οριστικά τα δεδομένα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…