Κεντρική NBA Ανατροπή και θρίαμβος για τους Μπακς! (vid)

Ανατροπή και θρίαμβος για τους Μπακς! (vid)

giannis antetokounmpo jimmy butler

Μπορεί να χρειάστηκε ο πλέον περιπετειώδης τρόπος αλλά οι Μιλγουόκι Μπακς κατόρθωσαν να επιστρέψουν σε νικητήρια μονοπάτια, επικρατώντας των Μινεσότα Τίμπεργουλβς με 102-96. Τα “ελάφια” επέστρεψαν από την “κόλαση” του -20 και “κλείδωσαν” με εξαιρετική άμυνα τον αντίπαλο στην 4η περίοδο, εκμεταλλευόμενα και την κούρασή τους από το χθεσινό ματς εναντίον των Νάγκετς, το οποίο έχει κριθεί στην παράταση.

Μπορεί το σκορ να “έγραφε” 54-74 στα μισά της 3ης περιόδου αλλά οι Μπακς ανασυγκροτήθηκαν, έσφιξαν την άμυνα και βρήκαν τις απαιτούμενες λύσεις στην επίθεση, προκειμένου να φέρουν τον κόσμο ανάποδα και να διατηρήσουν το ρεκόρ τους σε θετική τροχιά, φθάνοντας στο 18-15.

Ο Έρικ Μπλέντσο ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Μιλγουόκι με 26 πόντους, 6 ασίστ και 5 κλεψίματα, κάνοντας τη διαφορά σε άμυνα κι επίθεση με 8/15 σουτ και 8/8 βολές. Στα τελευταία λεπτά, μάλιστα, είχε 6 πόντους και 2 ασίστ, έχοντας συμμετοχή σε όλους τους πόντους του κρίσιμου σερί των Μπακς, το οποίος μετέτρεψε το σκορ από 92-93 σε 100-93.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είχε, φυσικά, ρόλο κομπάρσου, με τον “Greek freak” να τελειώνει την αναμέτρηση με 22 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 40 λεπτά συμμετοχής, εκτελώντας με 55% στα σουτ εντός πεδιάς. Σκόραρε, μάλιστα, το κρίσιμο καλάθι που έκανε το σκορ 100-93 και “καθάρισε” την παρτίδα υπέρ της ομάδας του.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα “ελάφια”, ο Κρις Μίντλετον έμεινε στους 14 πόντους με 5/11 σουτ, ο Τζον Χένσον ήταν απολύτως εύστοχος (7/7 σουτ), εκμεταλλευόμενος τις κακές άμυνες του Καρλ-Άντονι Τάουνς ενώ ο Μάλκολμ Μπρόγκντον έκανε τη διαφορά από τον “φτωχό” πάγκο των γηπεδούχων με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ο τομέας που έκανε τη διαφορά στην αναμέτρηση ήταν η κυριαρχία στο “ζωγραφιστό”, με τους Μπακς να σκοράρουν 62 πόντους μέσα στη ρακέτα, έναντι μόλις 32 των Τίμπεργουλβς,

Για τη Μινεσότα, ο Τάουνς ήταν ο πρώτος σκόρερ με 22 πόντους, ο Άντριου Γουίγκινς πρόσθεσε 21 κι ο Τζίμι Μπάτλερ 20, με τους φιλοξενούμενους να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της απουσίας του Τζεφ Τιγκ αλλά και των τραυματισμών των Τάιους Τζόουνς και Γουίγκινς στο 2ο ημίχρονο του αγώνα.

Τα highlights του αγώνα

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…