Κεντρική NBA Αναλυτικά το “θρίλερ” ανάμεσα σε Οκλαχόμα και Φιλαδέλφια (vid)
NBA

Αναλυτικά το “θρίλερ” ανάμεσα σε Οκλαχόμα και Φιλαδέλφια (vid)

joel embiid carmelo anthony

Μια από τις κορυφαίες “μάχες” της χρονιάς εκτυλίχθηκε στο Wells Fargo Center, με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ να χρειάζονται 63 λεπτά, προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση της Φιλαδέλφια. Οι clutch φάσεις έδιναν κι έπαιρναν, με τους σταρ των δύο ομάδων να παλεύουν σώμα με σώμα, προκειμένου να φθάσουν στη Γη της Επαγγελίας.

  • Κανονική διάρκεια: Οι Θάντερ κάνουν νταμπλ-τιμ στον Εμπίιντ, ο Καμερουνέζος σταρ βλέπει πάνω από την άμυνα και πασάρει στον Μπεν Σίμονς, ο οποίος καρφώνει δυναμικά (94-94). Στην τελευταία φάση, ο Καρμέλο Άντονι κράτησε πολλή ώρα την μπάλα κι εν τέλει την έδωσε στον Πολ Τζορτζ, ο οποίος αστόχησε στο τρίποντο.
  • 1η παράταση: Οι Σίξερς παίρνουν προβάδισμα 5 πόντων αλλά δεν καταφέρνουν να σκοράρουν ξανά στα τελευταία 81 δευτερόλεπτα. Η “βόμβα” του Τζορτζ και το λέι-απ του Γουέστμπρουκ έφεραν το ματς στα ίσα (102-102), με τους Θάντερ να έχουν, μάλιστα, την ευκαιρία για το προβάδισμα αλλά ο Εμπίιντ έκοψε εντυπωσιακά τον “Westbeast”.
  • 2η παράταση: Ουδεμία ομάδα πήρε προβάδισμα άνω της μίας κατοχής. Ο Γουέστμπρουκ έβαλε μπροστά τους Θάντερ κι ο Εμπίιντ ισοφάρισε σε 111-111 με 1’06” για το τέλος. Το σκορ παρέμεινε έτσι μέχρι την κόρνα της λήξης, με τον Άντρε Ρόμπερσον να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία στο φινάλε, αστοχώντας σε λέι-απ.
  • 3η παράταση: Το σημείο που κρίθηκαν όλα. Με το ματς στο 117-117, ο Εμπίιντ τάπωσε και πάλι τον Γουέστμπρουκ αλλά ο σταρ των Θάντερ ανέκαμψε και κέρδισε εκ νέου την κατοχή. Ο Πολ Τζορτζ αστόχησε σε τρίποντο αλλά η Οκλαχόμα θα είχε νέα ευκαιρία στην επόμενη κατοχή, με τον Ρόμπερσον να ευστοχεί σε λέι-απ με 9.6” για το τέλος. Ο Τζέι Τζέι Ρέντικ δέχθηκε τάπα από τον Πάτερσον στο τρίποντο της νίκης κι έτσι, οι Θάντερ βγήκαν ζωντανοί από το “θρίλερ”.

Τα highlights από την 4η περίοδο κι έπειτα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…