Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Αναλυτικά η παρουσία του υπέροχου Ντόντσιτς! (vid)

Αναλυτικά η παρουσία του υπέροχου Ντόντσιτς! (vid)

luca doncic real olympiakos

Ο Λούκα Ντόντσιτς δεν παραλείπει σε κάθε αγωνιστική της Ευρωλίγκα να προσφέρει υπέροχες “παραστάσεις” και να αποδεικνύει ότι αξίζει να είναι ένας από τους βασικούς υποψήφιους για το βραβείο του MVP της διοργάνωσης! Ο 18χρονος σταρ ήταν “χάρμα ιδέσθαι” μέσα στο ΣΕΦ, στο ματς εναντίον του Ολυμπιακού και παρά την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε το χειροκρότημα των πάντων.

Συγκεκριμένα, ο Σλοβένος άσος πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 33 πόντους, έχοντας 8/12 δίποντα, 4/9 τρίποντα και 5/7 βολές ενώ μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ και εκμαίευσε 7 φάουλ σε σχεδόν 38 λεπτά συμμετοχής!

Ο Ντόντσιτς έδειξε ξανά ότι διαθέτει σπουδαία αίσθηση του σουτ, έχοντας την ευχέρεια να φτιάχνει τη δική του προσπάθεια μετά από ντρίμπλα. Επίσης, ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι με πλάτη, εκμεταλλευόμενος τον τρομερό τρόπο που διαβάζει τα μις-ματς αλλά και το ψηλό κορμί του, αναλογικά με τη θέση που παίζει.

Είναι περιττό να αναφερθεί ότι ένα τεράστιο ποσοστό των κατοχών της Ρεάλ περνούσαν από τα χέρια του, αποτελώντας τον απόλυτο “εγκέφαλο” της βασίλισσας. Η διορατικότητά που κατέχει του επέτρεπε να βλέπει το γήπεδο σε υψηλή ευκρίνεια, ακόμα και με skip πάσες υψηλού ρίσκο από τη δυνατή στην αδύνατη πλευρά ενώ έπαιρνε σχεδόν πάντα τη σωστή απόφαση, αν κρίνει κανείς από το μόλις 1 λάθος που είχε.

Αξίζει να γίνει και μια αναφορά σε μια ξεχωριστή κίνηση που κάνει μετά το πικ-εν-ρολ. Όταν παίρνει το αρχικό σκριν, αρέσκεται στο να βάζει τον αμυντικό στην πλάτη του, ώστε να δημιουργήσει χώρο και να βάλει την μπάλα στο καλάθι. Οι Αμερικανοί αναφέρουν ότι ο επιτιθέμενος βάζει τον αμυνόμενο “στη φυλακή”, όταν μιλούν για αυτή την κίνηση, με τον Γκόραν Ντράγκιτς να έχει βάλει σίγουρα το… χεράκι του, ώστε ο Ντόντσιτς να την τελειοποιήσει.

Ο Ντόντσιτς είναι πολύ ικανός και στο κάθετο παιχνίδι, πηγαίνοντας στο drive κι αντέχοντας στους κραδασμούς. Κερδίζει φάουλ με συνέπεια ενώ καταφέρνει να προστατεύσει την μπάλα με το κορμί του. Μπορεί να μην έχει τα εκπληκτικά αθλητικά προσόντα αλλά το μυαλό του βρίσκεται σχεδόν πάντα ένα βήμα μπροστά.

Αναλυτικά η παρουσία του Ντόντσιτς

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…