Κεντρική Διεθνή Παπαπέτρου: “Είμαστε σπουδαία ομάδα”

Παπαπέτρου: “Είμαστε σπουδαία ομάδα”

papapetrou

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έγραψε στο blog του στην Ευρωλίγκα.Ο Έλληνας σμόλ φόργουορντ του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην νίκη επί της Ρεάλ,στο επικείμενο παιχνίδι με την Μπάμπεργκ,στην επιστροφη του Σπανούλη αλλά και στο Νίκο Ζήση.

Η ανάρτησή του:

“Γεια σας! Ερχόμαστε από μία σπουδαία νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης, επομένως θεωρώ ότι είναι καλή ιδέα να ξεκινήσουμε από εκεί. Ήταν ένα υπέροχο μπασκετικό πάρτι, οι οπαδοί μας ήταν στο γήπεδο και μας στήριξαν κι εμείς εμείς είχαμε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Ήμασταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος, αλλά η Ρεάλ επέτρεψε και οδήγησε το ματς στην παράταση. Το σίγουρο είναι πως ήταν ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι για τους φιλάθλους μας. Πρέπει να παραδεχτώ τη Ρεάλ για την επιστροφή της, έδειξαν καρδιά. Ο Λούκα Ντόντσιτς έβγαλε ορισμένες σπουδαίες φάσεις, όχι μόνο σκοράροντας, αλλά και δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του. Επίσης, ο Τζέισι Κάρολ έβαλε ορισμένα μεγάλα σουτ, συμπεριλαμβανομένου του τριπόντου που έστειλε το ματς στην παράταση. Ο Ντόντσιτς είναι ένας απίθανος παίκτης και είναι απίστευτο να βλέπεις κάποιον να παίζει έτσι σε αυτή την ηλικία. Ο Γιώργος (σ.σ. Πρίντεζης) βγήκε μπροστά στην παράταση και μέτρησε 7 πόντους στην πιο κρίσιμη στιγμή. Έχασε δύο σημαντικές βολές στο φινάλε της κανονικής διάρκειας κι αμέσως μετά ήταν αποφασισμένος να δώσει πολλά περισσότερα στην παράταση. Άφησε στην άκρη όσα είχαν γίνει και χρειάζεται χαρακτήρας για να κάνει κανείς κάτι τέτοιο.

Ο Μπίλις (σ.σ. Σπανούλης) έχει επιστρέψει κι αυτά είναι σπουδαία νέα για όλους μας. Αλλάξαμε και συγκάτοικους τώρα που επέστρεψε και δεν ξέρω με βεβαιότητα με ποιον θα μένει στα ταξίδια. Τα δύο τελευταία χρόνια ήμουν εγώ αυτός. Είμαστε χαρούμενοι που γύρισε υγιής. Ο καθένας που γνωρίζει την ομάδα, ξέρει πολύ καλά πόσο σημαντικός είναι ο Βασίλης για εμάς. Παράλληλα, όμως, είναι πολύ καλό ότι καταφέραμε να κερδίσουμε αρκετά παιχνίδια χωρίς αυτόν. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι είμαστε σπουδαία ομάδα. Ακόμα κι όταν λείπει ένας παίκτης κλειδί, βγαίνουμε έξω, παίζουμε καλό μπάσκετ και νικάμε! Αυτό κάνει μία πραγματικά καλή ομάδα. Προσπαθήσαμε να παίξουμε καλά χωρίς τον Σπανούλη και τώρα που επέστρεψε ελπίζω να παίξουμε ακόμα καλύτερα.

Και για να μην… ανησυχείτε, ο συγκάτοικος μου στα προηγούμενα ματς ήταν ο Δημήτρης Αγραβάνης, αλλά τώρα που είναι τραυματίας, στα ταξίδια μένω με τον Κάιλ Γουίλτζερ. Πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα γιατί είναι η πρώτη του φορά στην Ευρώπη. Όχι μόνο σε επίπεδο EuroLeague. Γενικά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Κάιλ είναι καλός παίκτης, που κάνει σκληρή προπόνηση και δίνει ό,τι έχει. Θα είναι σημαντικός για εμάς στη συνέχεια. Ξέρω ότι ο πατέρας του, Γκρεγκ Γουίλτζερ, έπαιξε στον Άρη αρκετά χρόνια, αλλά νομίζω ήταν στην Ελλάδα πριν γεννηθεί ο Κάιλ. Ο πατέρας του ήταν επίσης πολύ καλός παίκτης κι έφτασε σε ορισμένα Final 4 της EuroLeague με τον Άρη.

Το κλίμα γενικά στην ομάδα είναι καλό. Παίζουμε καλά, παίρνουμε νίκες, είμαστε στην πρώτη θέση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την οποία θα υποδεχτούμε σε μερικές ημέρες.  Βέβαια, κανένας δεν πρέπει να είναι ακόμα ενθουσιασμένος, διότι όλο αυτό μπορεί να γυρίσει τούμπα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ξέρουμε, όμως, τι πρέπει να κάνουμε για να συνεχίσουμε να νικάμε. Ό,τι έχουμε πετύχει έως τώρα δεν σημαίνει τίποτα και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κάθε ομάδα έχει έξτρα κίνητρο να μας νικήσει και να μας ρίξει από την κορυφή. Γι’ αυτό πρέπει να βελτιωθούμε και να παίξουμε ακόμα καλύτερα.

Αυτή είναι η 5η σεζόν μου στον Ολυμπιακό και είμαι ενθουσιασμένος για αυτό. Η ομάδα έχει χτιστεί με τέτοιο τρόπο, που ο κορμός είναι γεμάτος Έλληνες παίκτες. Αν σκεφτεί κανείς τον Ολυμπιακό της τελευταίας πενταετίας, θα του έρθουν αμέσως στο μυαλό ονόματα Ελλήνων παικτών. Πάντα, βέβαια, σε συνδυασμό με τους καλούς ξένους που είχαμε, κυρίως Αμερικανούς, που μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Είμαι περήφανος που έχουν καλούς παίκτες και καλούς χαρακτήρες στην ομάδα. Ο ελληνικός κορμός παραμένει και είμαι χαρούμενος που αποτελώ κομμάτι του. Επιπλέον, έχουν ορισμένα νέα παιδιά που έρχονται μετά από εμάς, όπως ο Τολιόπουλος κι ο Αρσενόπουλος. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τον κορμό, επειδή οι Έλληνες ξέρουν τα πάντα για την ιστορία της ομάδας και για το τι σημαίνει Ολυμπιακός για τους φιλάθλους. Αυτό μπορούν να το υιοθετήσουν πιο εύκολα, με αποτέλεσμα να παίξουν το καλύτερο μπάσκετ που μπορούν.

Μιλώντας για τους Έλληνες, το γνωρίζατε πως ο Γιώργος Μπόγρης έχει κατάστημα με ρούχα στην Αθήνα; Βρέθηκα εκεί, λέγεται MOOD και είναι απίστευτα τα προϊόντα που έχει. Έχει στιλ ο Μπόγρης! Περιποιείται τα μαλλιά του πριν από τα ματς και δεδομένα προσέχει την εμφάνιση του. Τα ρούχα είναι καλής ποιότητας κι όποιος βρεθεί εκεί θα το διαπιστώσει. Έχει μεγάλα νούμερα, ειδικά για ψηλούς, όπως εμείς. Έτσι κι αλλιώς, περιμένει από εμάς να ψωνίσουμε από εκεί.

Πριν από το εντός έδρας ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θα παίξουμε εκτός έδρας έδρας με τη Μπάμπεργκ. Ανυπομονώ για το παιχνίδι, επειδή είναι μία σπουδαία ευκαιρία να αποδείξουμε ποιοι είμαστε. Είναι πάντα δύσκολα εκεί. Έχουν χάσει όλα τα ματς τις τελευταίες σεζόν. Είναι ωραίο γήπεδο, σχετικά μικρό, αλλά πάντα γεμάτο. Επίσης, η Μπάμπεργκ έχει πάντα καλή ομάδα. Έρχομαι από έναν τραυματισμό κι ελπίζω να είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα να συνεχίσει τις νίκες. Φυσικά, θα είναι σπουδαίο να βρεθούμε ξανά με τον Νίκο Ζήση. Όπως θα γνωρίζετε, ο Νίκος κι ο Μπίλις είναι κολλητοί. Ο Νίκος είναι απίστευτος άνθρωπος και σπουδαίος οικογενειάρχης. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις κάποιον να πει κακό γι’ αυτόν. Όλοι περιμένουμε πως και πως να τον δούμε. Είναι φίλος με κάθε Έλληνα της ομάδας. Μπορεί να μην έχει παίξει ποτέ στον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό, ωστόσο έχει πίσω του μία σπουδαία καριέρα στη EuroLeague και είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες όλων των εποχών.

Τέλος, να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους τους φίλους του μπάσκετ. Το μόνο που ελπίζω είναι να συνεχίσουμε να νικάμε και το 2018 και να δώσουμε στους εαυτούς μας την ευκαιρία για κάτι μεγάλο. Εύχομαι τα καλύτερα για όλους τους φίλους του Ολυμπιακού κι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τους κάνουμε υπερήφανους. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, όπως πάντα!”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Μακάμπι – Βαλένθια 95-80 (vid)

Παραμένει ζωντανή η Μακάμπι Τελ Αβιβ. Σπουδαία νίκη για την Μακάμπι Τελ Αβιβ.… νίκησ…