Κεντρική NBA “Βομβάρδισαν” το Χιούστον οι Ράπτορς! (vid)

“Βομβάρδισαν” το Χιούστον οι Ράπτορς! (vid)

demar derozan raptors rockets

Χάρη στην επιθετική “καταιγίδα” της 2ης περιόδου αλλά και της αντοχής στις προσπάθειες των Ρόκετς για ανατροπή, οι Τορόντο Ράπτορς επιβλήθηκαν μέσα στο Χιούστον με 113-129. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα μετά από 6 σερί νίκες για τις “ρουκέτες”, οι οποίες αδυνατούσαν να αναχαιτίσουν τα πολλαπλά “όπλα” που κατείχε στη “φαρέτρα” του ο κόουτς, Ντουέιν Κέισι.

Στην 1η περίοδο, το προβάδισμα άνηκε στο Χιούστον, με τον Τζέιμς Χάρντεν να κόβει στη μέση την αντίπαλη άμυνα, χάρη στις επελάσεις του. Κάπως έτσι, οι Ρόκετς πήραν κεφάλι με 33-31, αν κι οι Ράπτορς παρήγαγαν με πολύ μεγάλη συχνότητα στην επίθεσή τους, εκμεταλλευόμενοι την έξτρα πάσα και τα εξαιρετικά ποσοστά πίσω από το τρίποντο.

Η 2η περίοδος ήταν σημείο-κλειδί για την εξέλιξη του αγώνα. Το επιμέρους σερί κυμάνθηκε στο 45-31 υπέρ των Ράπτορς (!), οι οποίοι κατείχαν πολλαπλές επιθετικές λύσεις, ευστοχούσαν από μακριά κι έβρισκαν διαδρόμους προς το καλάθι. Το προβάδισμα άλλαξε οριστικά χέρια και το ημίχρονο έληξε με σκορ 64-76!

Η διαφορά έφθασε μέχρι τους 20 πόντους στην 3η περίοδο (74-94), με τον Πι Τζέι Τάκερ να αποβάλλεται από την αναμέτρηση. Παρ’όλα αυτά, το Χιούστον δεν πτοήθηκε, μαζεύοντας αμέσως την κατάσταση με τη λήξη τη 3ης περιόδου (94-103).

Οι Ράπτορς, όμως, δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουν αυτό το ματς. Ακόμα κι όταν η διαφορά έπεσε στους 5 πόντους (103-108), οι Καναδοί απάντησαν άμεσα με σερί 0-8, “καθαρίζοντας” το ματς σε εκείνο το σημείο, καθώς το Χιούστον δεν είχε το σθένος να μειώσει ξανά τη διαφορά.

Για τους νικητές, οι οποίοι υπηρέτησαν στο έπακρο την drive-and-kick λογική τους, ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν είχε 27 πόντους με 7/16 σουτ και 13/16 βολές ενώ ο Κάιλ Λάουρι συμπλήρωσε 19, μαζί με 10 ασίστ. Αίσθηση προκάλεσε η εξαιρετική παρουσία του ρούκι, Όου Τζι Ανουνόμπι, ο οποίος πέτυχε 16 πόντους, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να σουτάρει αλλά και να τελειώσει τις φάσεις κοντά στο καλάθι ενώ ο sharpshooter, Σι Τζέι Μάιλς πέτυχε 19 με 6/9 τρίποντα.

Για το Χιούστον, ο Χάρντεν σταμάτησε στους 38 πόντους με 19/19 βολές (ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας) ενώ μοίρασε κι 11 ασίστ αλλά τα ποσοστά ευστοχίας του κυμάνθηκαν σε άσχημα επίπεδα (8/25 σουτ). Ο Τρέβορ Αρίζα πρόσθεσε 20 πόντους με 5/8 τρίποντα ενώ ο Ταρίκ Μπλακ είχε 13.

Αναλυτικά τα highlights του αγώνα

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αντίδραση και ισοφάριση ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός στο 2ο ματς με τη Μακάμπι θέλει μόνο νίκη. Να διορθώσει ότι χάλασε στο 1ο π…