Κεντρική Ελλάδα ΕΣΚΑ Τσαμπάκης: “Ήταν το καλύτερο τέλος”

Τσαμπάκης: “Ήταν το καλύτερο τέλος”

manos tsampakis

Αχαρνής πέτυχε μία μεγάλη νίκη κόντρα στον Ηλυσιακό για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ, αλλά ο προπονητή της ομάδας, Μάνος Τσαμπάκης, μετά τη νίκη παραιτήθηκε. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε γι αυτήν τη νίκη, για τους λόγους που παραιτήθηκε, αλλά και για το επίπεδο της Α’ ΕΣΚΑ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο επίσημο σάιτ του ΣΕΠΚ:

Για τη σπουδαία νίκη επί του Ηλυσιακού: “Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι περίμενα να κερδίσουμε τον Ηλυσιακό, όμως εδώ και καιρό περίμενα ότι θα κάνουμε μια τέτοια εμφάνιση. Εδώ και 2,5 μήνες η δουλειά που κάνουμε έδειχνε ότι μπορούσαμε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Το κίνητρο που υπήρχε, γνωρίζοντας ότι αντιμετωπίζαμε μια αήττητη ομάδα ενώ εμείς βρισκόμασταν στις τελευταίες θέσεις, σε συνδυασμό με την έλλειψη άγχους, βοήθησε να απελευθερωθούν όλοι και να βγουν όσα δουλεύαμε τόσο καιρό. Έτσι ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Εκτός από το βαθμολογικό, θεωρώ ότι αυτή η νίκη είναι εξαιρετικά σημαντική και για την ψυχολογία της ομάδας που είχε χάσει την αυτοπεποίθησή της μένοντας πίσω στη βαθμολογία”.

Για το φινάλε του στον πάγκο της ομάδας: “Σε προσωπικό επίπεδο ήταν το καλύτερο τέλος μιας επιτυχημένης συνεργασίας, καθώς τόσο το επίπεδο του αντιπάλου όσο και αυτά που δείξαμε μπασκετικά αποτέλεσαν τους ιδανικούς τίτλους τέλους. Νομίζω ότι ίσως παίξαμε το καλύτερο παιχνίδι στα 2,5 χρόνια που ήμουν στην ομάδα”.

Για την παρουσία του Αντώνη Φώτση στον Ηλυσιακό: “Και μόνο που βρέθηκα στο ίδιο παρκέ με τον Αντώνη Φώτση ήταν τεράστια τιμή. Περισσότερο, όμως, χαίρομαι για κάποιους αθλητές μου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν αντίπαλοι με μια τέτοια σπουδαία προσωπικότητα του ευρωπαϊκού μπάσκετ”.

Για τους λόγους της παραίτησής του: “Οι λόγοι δεν έχουν να κάνουν με το αποτέλεσμα, καθώς ήταν μια απόφαση που είχα ανακοινώσει αρκετές ημέρες πριν από το ματς με τον Ηλυσιακό. Αισθάνθηκα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή που έπρεπε να γίνει μια αλλαγή στην ομάδα, αλλά και σε εμένα. Πραγματικά, δεν έχω κανένα παράπονο από τη συνεργασία που είχαμε με τη διοίκηση και τους παίκτες μου. Ήταν όλοι άψογοι. Από καρδιάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση για την άρτια σχέση που είχαμε αυτά τα δύο χρόνια που πορευτήκαμε μαζί, αλλά και όλους τους παίκτες που συνεργάστηκα. Η απόφαση της παραίτησης είναι καθαρά για προσωπικούς λόγους, καθώς αισθάνθηκα ότι είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου για μια αλλαγή τόσο σε προσωπικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο”.

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑ: “Το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό, όπως πίστευα το ίδιο και στην περσινή Β’ ΕΣΚΑ. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που έχουν παίξει σε μεγάλα πρωταθλήματα και κουβαλάνε πλούσιες παραστάσεις. Αυτό που μου κάνει εντύπωση, όμως, είναι ότι υπάρχει και πολύ καλό προπονητικό επίπεδο. Μέσα σε αυτή τη διετία σπάνια συνάντησα ομάδα που να μη δουλεύει καλά και να μην έχει ένα αγωνιστικό πλάνο. Γενικότερα, θεωρώ ότι υπάρχει υψηλό επίπεδο τόσο παικτικά όσο και προπονητικά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΕΣΚΑ

Δειτε επισης

Α1 ΕΣΚΑ Εφήβων: Οι πρώτοι σκόρερ

Οι πρώτοι σκόρερ της Α1 ΕΣΚΑ Εφήβων μετά το τέλος της 1ης αγωνιστικής Οι ομάδες της Α1 ΕΣΚ…