Κεντρική NBA Το απόλυτο ρεσιτάλ του Έρβινγκ και το σερί των Σέλτικς (vids)
NBA

Το απόλυτο ρεσιτάλ του Έρβινγκ και το σερί των Σέλτικς (vids)

kyrie irving celtics 7

Για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι, οι Μπόστον Σέλτικς βρέθηκαν πίσω στο σκορ με διψήφιο αριθμό πόντων. Το τρομερό σερί τους βρέθηκε και πάλι στην κόψη του ξυραφιού. Οι 7 από τις 15 νίκες του είχαν επιτευχθεί με ανατροπή στην τελευταία περίοδο. Το πιο δραματικό φινάλε, όμως, έμελλε να λάβει χώρα μέσα στο Ντάλας

Παρότι η διαφορά έφθασε στους 13 πόντους κατά τη διάρκεια της 4ης περιόδου, οι Σέλτικς έστειλαν το ματς στην παράταση κι εν τέλει “απέδρασαν” με τη νίκη, επικρατώντας με 110-102 των Μάβερικς! Αυτή ήταν η 16η σερί νίκη για τους “κέλτες”, οι οποίοι έγιναν μόλις η 23η ομάδα στα χρονικά του NBA που σημειώνει τέτοια επίδοση εντός μίας σεζόν ενώ αποτελεί το 4ο κορυφαίο σερί στην ιστορία της ομάδας.

Κι αν η είδηση του απίθανου σερί θεωρείται αξιοσημείωτη, τότε τι να πει κανείς για την ατομική επίδοση του Κάιρι Έρβινγκ; Ο “Uncle Drew” πάτησε φρένο στους 47 πόντους με 11/15 δίποντα, 5/7 τρίποντα και 10/11 βολές ενώ μοίρασε κι 6 ασίστ σε 39 λεπτά συμμετοχής!

Η αδιανόητη ικανότητά του να δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να σκοράρει ξεδιπλώθηκε περίτρανα χθες, σε μια από τις κορυφαίες παραστάσεις της καριέρας του. Είτε στο πικ-εν-ρολ, είτε στο isolation, είτε πίσω από τα σκριν, ο Έρβινγκ εκμεταλλευόταν κάθε χαραμάδα, κάθε ίχνος ελευθερίας, ώστε να σκοράρει με τέτοια συχνότητα κι αποδοτικότητα.

Ακόμη, σε ένα παιχνίδι τέτοιων συνθηκών, δεν θα μπορούσε να μην αναδειχθεί η clutch φύση του, καθώς πέτυχε 17 πόντους σε 4η περίοδο και παράταση. Με εκρηκτικά drive και σουτ μετά από ντρίμπλα, ο “μασκοφόρος” Έρβινγκ ανάγκασε ένα ολόκληρο γήπεδο να τον αποθεώσει.

Τα highlights του Έρβινγκ

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…