Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Θέλω να γίνω ηγέτης, σημαντική βοήθεια από Πασκουάλ”

“Θέλω να γίνω ηγέτης, σημαντική βοήθεια από Πασκουάλ”

lekavicius

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα και αναφέρθηκε στις συζητήσεις του με τον Πασκουάλ και τον Γιασισκεβίτσιους, ακόμη πρόσθεσε για την πρώτη δύσκολο περίοδο όταν βρέθηκε στο Κάουνας, ενώ τέλος σχολίασε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει εντός του παρκέ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό: “Θυμάμαι αυτή τη μέρα και θα τη θυμάμαι για όλη μου τη ζωή. Είχα τη χειρότερη μέρα μου, γιατί έπρεπε να πάρω μία απόφαση μέσα σε μία μέρα. Μιλούσα όλη τη μέρα με πολλούς ανθρώπους: με τον αδερφό μου, την οικογένειά μου, με τον Σάρας πολύ. Ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά θεωρώ πως ήταν η σωστή απόφαση το να κάνω το επόμενη βήμα. Ποιος ξέρει; Ίσως αν έμενα, να μην έκανα μία τόσο καλή σεζόν με την Ζαλγκίρις και να μην έβρισκα τέτοιες προτάσεις. Έτσι, ήταν η κατάλληλη στιγμή”.

Για την δύσκολη περίοδο στο Κάουνας: “Το Σιλαλέ είναι πολύ μικρό, έχει μόλις 6.000 κατοίκους. Ήταν ακόμη πιο δύσκολο το να μετακομίσω από το Σιλαλέ στο Κάουνας σε σχέση με το να παώ από το Κάουνας στην Αθήνα. Τώρα, είμαι 23 ετών. Τότε ήμουν 15 και ζούσα με τους γονείς μου. Αν όμως θες να παίξεις μπάσκετ, πρέπει να κάνεις τέτοια βήματα”.

Για τον αδερφό του: “Θυμάμαι πως όταν ήμουν 13-14 ετών, ο αδερφός μου επέστρεψε το καλοκαίρι από τις ΗΠΑ και μου είπε: “Λοιπόν, κοίτα. Τώρα θα αρχίσεις να προπονείσαι περισσότερο”. Και τρελάθηκα. Ξεκίνησα να προπονούμαι κάθε μέρα, κάθε πρωί. Το καλοκαίρι, οι συμμαθητές μου κοιμούνταν μέχρι τις 12. Εγώ ξυπνούσα στις 7 το πρωί όλο το καλοκαίρι και έτρεχα, έκανα σπριντ, σούταρα… Ήμουν 13. Δεν σκεφτόμουν το ΝΒΑ ή τη Euroleague. Απλά προπονούμουν. Ήθελα να γίνω μπασκετμπολίστα. Μου άρεσε.

Ο Λίνους είναι 10 χρόνια μεγαλύτερος. Πάντα παίρνω τις αποφάσεις μου έχοντας μιλήσει μαζί του. Είναι το είδωλό μου. Όταν ήμουν μικρός, έβλεπα συνέχεια αγώνες. Δεν υπάρχει παίκτης από Εuroleague ή από ΝΒΑ που να ήταν το είδωλό μου. Ο αδερφός μου ήταν”.

Για τα όσα έμαθε από τον Σάρας: “Φυσικά, έμαθα πολλά σχετικά με το μπάσκετ μαζί του, αλλά όχι μόνο. Νομίζω ότι ωρίμασα ως άνθρωπος και ως παίκτης με τον Σάρας. Είναι νέος, αλλά ήδη ένας από τους καλύτερους προπονητές”.

Για τις διαφορές με τον Γιασισκεβίτσιους και τις δυσκολίες του στο παρκέ: “Ο Σάρας κι εγώ είμαστε διαφορετικοί παίκτες. Εκείνος ήταν πάντα το “αφεντικό” στο παρκέ. Πάντα. Μπορεί να πασάρει την μπάλα με κάθε τρόπο. Εγώ είμαι διαφορετικός. Είμαι ο παίκτης που φέρνει ενέργεια από τον πάγκο, είμαι περισσότερο σουτέρ από πασέρ. Η θέση μας όμως είναι ίδια, πόιντ γκαρντ. Προσπαθούσε να με διδάξιε να είμαι ηγέτης στο παρκέ, να μιλώ περισσότερο. Ο Σάρος ήταν ηγέτης και εκτός παρκέ. Εγώ πρέπει να γίνω ηγέτης εντός. Μου είναι πιο εύκολο από ο, τι να το κάνω στα αποδυτήρια. Φυσικά, δεν θα είμαι αυτός άμεσα, αλλά νομίζω ότι μπορώ να κάνω πράγματα: να ξεκινήσω επιθέσεις, να δείξω στους παίκτες πού πρέπει να πάνε. Αυτή και και η δουλειά του προπονητή και ο κόουτς Πασκουάλ με ξέρει. Ξέρει ότι δεν μπορώ να κάνω τώρα αυτά τα πράγματα. Μιλάμε όμως και με μου λέει ότι θέλει να με βοηθήσει να γίνω πραγματικός πόιντ γκαρντ”.

Για τις συμβουλές που πήρε από τον τεχνικό της Ζαλγκίρις: “Mου είπε ότι η Αθήνα είναι ένα ωραίο μέρος, και ότι ο Παναθηναϊκός έχει εξαιρετική οργάνωση. Μου είπε όμως πως πρέπει να πάρω μόνος μου την απόφαση. Μου εξήγησε ότι και οι δύο επιλογές είναι καλές”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Basket League: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Περιστέρι

Παναθηναϊκός – Περιστέρι για την 4η αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League…