Κεντρική NBA “Τερατώδης” εμφάνιση από τον Εμπίιντ! (vid)
NBA

“Τερατώδης” εμφάνιση από τον Εμπίιντ! (vid)

joel embiid

Ο Τζοέλ Εμπίιντ είναι φτιαγμένος από ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο “καλούπι”, με τα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του να παρουσιάζουν μια τρομερή ιδιομορφία. Ο Καμερουνέζος σταρ ξεπέρασε κάθε προσδοκία στο ματς εναντίον των Λέικερς, με τη στατιστική του γραμμή να θυμίζει βιντεοπαιχνίδι και με την παρουσία του να “εκτυφλώνει” τους πάντες!

Ειδικότερα, ο Εμπίιντ “θρυμμάτισε” το ρεκόρ καριέρας του με 46 πόντους (14/20 σουτ, 16/19 βολές) ενώ είχε ακόμη 15 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 7 τάπες! Ουδείς άλλος παίκτης στην ιστορία του NBA δεν έχει καταγράψει τέτοια νούμερα, από τότε που ξεκίνησαν να καταμετρώνται κι επίσημα οι τάπες!

Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτή τη συγκλονιστική παράσταση; Ο Εμπίιντ επέβαλλε την κυριαρχία του κάτω από το καλάθι, είτε χρησιμοποιώντας την ωμή δύναμή του, είτε βγάζοντας καταπληκτικές κινήσεις από τη “φαρέτρα” του: up-and-unders, ταχύτατες spin-moves, crossover, προσποιήσεις, ακόμη και eurostep συμπεριλαμβανόταν στο ρεπερτόριο.

Ο Εμπίιντ εγκαθίδρυε με τρομερή μανία τη θέση του στο ποστ, βάζοντας τον αμυνόμενο ακριβώς στη θέση που ήθελε, προκειμένου να υποδεχθεί την μπάλα. Οι συμπαίκτες του φρόντιζαν να “καθαρίζουν” την πλευρά σε αρκετές περιστάσεις, προκειμένου να παίξει ένας-εναντίον-ενός ενώ ήταν εξαιρετικός και στον τομέα της πάσας, βλέποντας τους παίκτες που κόβουν στο καλάθι αλλά και τους αμαρκάριστους σουτέρ.

Μέσα σε όλα αυτά, αξίζει να προσθέσει κανείς τα 2/3 τρίποντα και τον έξυπνο τρόπο που έπαιρνε τα φάουλ, ακόμη κι έξω από τη ρακέτα. Ο Εμπίιντ κατέστρεψε την αντίπαλη φροντ-λάιν κι οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 115-109!

Τα highlights του Εμπίιντ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…