Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Σβεντ: “Περιμένουμε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στη Ρωσία”

Σβεντ: “Περιμένουμε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στη Ρωσία”

alexey shved khimki baskonia

O πρώτος σκόρερ της Xίμκι στην εφετινή Euroleague και δεύτερος στη λίστα με τους περισσότερους πόντους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση της σεζόν 2017-18, Αλεξέι Σβεντ, βρέθηκε στο πρώτο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει την επιθετική του… ταυτότητα. Ο αστέρας της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν μπόρεσε στα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα να ξεδιπλώσει την μπασκετική ευφυία και ταλέντο του, καθώς βρέθηκε “αλυσοδεμένος” από την αμυντική ενέργεια και αποφασιστικότητα του Θανάση Αντετοκούνμπο (σ.σ. τον περιόρισε στους 4 πόντους μέχρι το ημίχρονο).

Ο Ρώσος διεθνής γκαρντ μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά την βαριά ήττα της Xίμκι από τον Παναθηναϊκό επισημαίνοντας τα τραγικά ποσοστά ευστοχίας της ομάδας του, αλλά και τα λάθη που στοίχισαν και οδήγησαν στη 2η ευρωπαϊκή ήττα.

Παράλληλα, ο Σβεντ χαρακτήρισε ως εντός προγράμματος την ήττα από τους “πράσινους”, στάθηκε στις απουσίες των τραυματιών Γκιλ και Χάνεϊκατ, μίλησε για τη ζωή με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ενώ δήλωσε ανυπόμονος για την επίσκεψη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην έδρα της Xίμκι…

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αλεξέι Σβεντ στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ):

–    Δύσκολη βραδιά για την επίθεση της Κίμκι, με απογοητευτικά ποσοστά ευστοχίας σε τρίποντα και βολές.

“Δεν επιτρέπεται να έχουμε τέτοια ποσοστά ευστοχίας, μακριά από την έδρα μας. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε δυνατά και επιθετικά σε άμυνα και επίθεση, ενώ ο κόσμος του έδωσε την απαραίτητη ώθηση. Απόψε παίξαμε πολύ άσχημα. Δεν είχαμε δημιουργία, δεν μπορούσαμε να βρούμε ο ένας τον άλλο μέσα στο παρκέ, δεν βγήκε ποτέ το αμυντικό μας πλάνο και με τέτοια χάλια ποσοστά δεν είχαμε τύχη”.

–    Δεύτερη ήττα στην Euroleague για την Xίμκι. Ωστόσο, ήταν μία ήττα εντός προγράμματος.

“Δεν ασχολούμαστε με θεωρίες. Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι μέχρι το φάιναλ φορ. Ωστόσο, η τελική φάση της Euroleague είναι μακριά και πρέπει να μαζέψουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε για να φτάσουμε στο στόχο μας. Όπως είπες όμως ήταν μία ήττα εντός προγράμματος, οπότε συνεχίζουμε”.

–    Σας έλειψαν δύο βασικοί παίκτες (Γκιλ, Χάνεϊκατ). Εκτιμάς ότι θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα με την παρουσία τους απόψε;

“Έχουμε παίκτες να καλύψουν το κενό τους. Σίγουρα τους χρειαζόμασταν, αλλά πάντα θα πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να αναπληρώνουμε τυχόν απουσίες αν θέλουμε να γίνουμε μία ομάδα που κερδίζει ανεξαρτήτως συνθηκών”.

–    Τελικά είναι δύσκολες η έδρες των ελληνικών ομάδων;

“Οι φίλαθλοι τόσο του Παναθηναϊκού, όσο και του Ολυμπιακού αποτελούν τον έκτο παίκτη των ομάδων τους. ΄΄Σπρώχνουν” και ενισχύουν την ομάδα τους σε κάθε επίθεση, σε κάθε άμυνα και είναι δύσκολο για όλους τους αντίπαλους να αποδώσουν σωστά σε ελληνική έδρα. Ωστόσο θα τους περιμένουμε στη Ρωσία… Μ` αρέσει όμως να παίζω σε τέτοιες “καυτές” έδρες”.

–    Πως είναι η ζωή με τον coach Μπαρτζώκα;

“Είναι εξαιρετικός και πολύ προσιτός. Είναι κοντά σε όλους τους παίκτες και μπορείς να συζητήσεις μαζί του εντός και εκτός παρκέ. Το τηλέφωνο του είναι συνέχεια ανοιχτό και μου αρέσει ο τρόπος που προσεγγίζει τα παιχνίδια. Τον σέβομαι απεριόριστα και εκτιμώ τη δουλειά του, η οποία έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Χάνει το ματς με Βίρτους ο Μονέκε

Ο Τσίμα Μονέκε δεν θα αγωνιστεί κόντρα στη Βίρτους. Η Μπασκόνια και η Βίρτους θα διεκδικήσ…