Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Σκουρτόπουλος: “Ίσως να έπρεπε να είχαμε διώξει κάποιους παίκτες”

Σκουρτόπουλος: “Ίσως να έπρεπε να είχαμε διώξει κάποιους παίκτες”

skourtopoulos

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα Documento, όπου μίλησε για όλα όσα έχουν συμβεί στην Εθνική Ελλάδας τον τελευταίο καιρό. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στο κλίμα της ομάδας κατά τη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ, τονίζοντας ότι ίσως έπρεπε να είχαν φύγει κάποιοι παίκτες, ύστερα από ένα δύο πολύ σοβαρά περιστατικά, ενώ σχολίασε και τις περιπτώσεις των Νίκο Παππά και Δημήτρη Αγραβάνη.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων στην εφημερίδα Documento:

Για το κλίμα που υπήρξε στην Εθνική κατά την περίοδο του Ευρωμπάσκετ:«Σε κανέναν δεν άρεσε αυτή η εικόνα. Στο εξής το κριτήριο επιλογής παικτών δεν θα είναι μόνο αγωνιστικό, αλλά και λειτουργικό. Ίσως έπρεπε να προφυλάξουμε την ομάδα από κάποια φαινόμενα. Έπειτα από συζήτηση με την ομοσπονδία και τους παίκτες αποφασίσαμε να προχωρήσουμε όπως ήμασταν”.

Για το αν τέθηκε θέμα να διωχθούν κάποιοι παίκτες: “Ύστερα από ένα δύο πολύ σοβαρά περιστατικά αναρωτηθήκαμε αν κάποια παιδιά έπρεπε να συνεχίσουν ή όχι. Ίσως έπρεπε να λάβουμε διαφορετική απόφαση. Το θέμα είναι να γίνει η φετινή χρονιά παράδειγμα προς αποφυγή και οδηγός για καλύτερο αύριο. Να μην τα ξαναζήσουμε αυτά”.

Για το αν “φωτογράφισε” τους Παππά και Αγραβάνη με την μη κλήση τους στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ: “Όχι, δεν στοχοποίησα κάποιους. Θέλησα να στείλω ένα μήνυμα. Αυτά τα δύο παιδιά θα πρέπει να κάνουν και την αυτοκριτική τους. Το προσκλητήριο είναι μόνο για συγκεκριμένα ματς και έτσι πρέπει να αναλυθεί από τους ίδιους και από το περιβάλλον τους”.

Για το ενδεχόμενο να κληθούν στο άμεσο μέλλον Παππάς και Αγραβάνης: “Εγώ δεν είμαι αρνητικός άνθρωπος. Ολα είναι πιθανά. Και οι δύο είναι καλοί παίκτες και σε νεαρή ηλικία. Θα πρέπει να θέλουν και οι ίδιοι να παίξουν στην Εθνική”.

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: “Ήταν ευδιάθετος, συνεπέστατος, ο γνωστός Γιάννης. Η τεράστια πίεση που αντιμετώπισε από τους Μπακς ξεχείλισε και ακούμπησε ολόκληρη την ομάδα. Αν είχε πρόβλημα θα το έλεγε εξαρχής και θα ζητούσε, ευγενικά, εξαίρεση. Οι Μπακς είχαν προαποφασίσει ότι δεν θα τον άφηναν να παίξει. Ο τρόπος που έδρασαν δεν ήταν πρέπων.

Ναι, θα κληθεί και μάλιστα ίσως πάω στο Μιλγουόκι για προσωπική επαφή με τον ίδιο και τους Μπακς. Αν τον είχαμε στο Ευρωμπάσκετ θα κάναμε σίγουρα ένα βήμα παραπάνω και θα αγγίζαμε τα μετάλλια. Η Σλοβενία απέδειξε ότι ένας ηγέτης κάνει τη διαφορά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…