Scripta, manent

Πασκουάλ

Τα τελευταία χρόνια χρόνια, οι Έλληνες (επαγγελματίες) προπονητές έχουν κάνει μεγάλα βήματα προόδου στην Ευρώπη. Μερικοί εξ’ αυτών, κατατάσσονται στους καλύτερους της Γηραιάς Ηπείρου. Όμως, τα τελευταία χρόνια, έχουμε αύξηση και στους…“καναπεδάτους” προπονητές ή προπονητές του πληκτρολογίου. Εκείνοι που δε διστάζουν να βγάλουν… βιαστικά συμπεράσματα ή ακόμα και να λοιδορήσουν μερικούς που απ’ ότι φαίνεται, τους έχουν… άχτι.

Η “κωλοτούμπα”, είναι κυρίως ελληνικό σπορ και πολλοί Έλληνες φίλαθλοι – “προπονητές”, την έχουν ενστερνιστεί. Βλέπετε, ο περιχαρής και “λαϊκός” όρος “κωλοτούμπα”, τον μας απασχολούσε μονάχα στα πολιτικά ζητήματα. Πλέον αυτή η τακτική έχει μπει για τα καλά και στη καθημερινότητα του αθλητισμού. Για παράδειγμα, πόσοι λοιδορούσαν τον Σφαιρόπουλο για το χαμένο περσινό πρωτάθλημα ή για τη φετινή ήττα από τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας ;

Επίσης, πόσοι κατέκριναν και ζητούσαν να απολυθεί ο Τσάβι Πασκουάλ μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ ; Φυσικά και οι ερωτήσεις είναι ρητορικές, αφού οι περισσότεροι παραμονεύουν σαν αρπακτικά, ώστε να βρουν την ευκαιρία για να σε κατασπαράξουν.

Πάντως, δε τους κρατάμε κακία, αντιθέτως! Πολύς κόσμος τους περιμένει να εκφράζουν δημοκρατικά την άποψη τους και δημοκρατικά να γελοιοποιηθούν μετά από σύντομο χρονικό διάστημα. Για μας, διασκέδαση είναι. Για την ιστορία, την ίδια τύχη είχαν και οι δύο προπονητές. Ο πρώτος, αποθεώθηκε μετά τη μεγάλη νίκη απέναντι στη Φενέρ και ο δεύτερος μετά τη τεράστια νίκη του “τριφυλλιού” στο ΣΕΦ.  “Scripta, manent (=τα γραπτά μένουν)” έλεγαν οι Λατίνοι και ευτυχώς για μας, έχουν δίκιο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Πάνος Παναγιωτόπουλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Άλωσαν τη Βοστώνη οι Χιτ

Με βροχή τριπόντων ισοφάρισαν τη σειρά οι Χιτ. Οι τρομεροί Μαϊάμι Χιτ των πολλών απουσιών,…