Κεντρική NBA Πρωταθλητές εν δράσει! (vids)

Πρωταθλητές εν δράσει! (vids)

klay thompson warriors

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς δείχνουν να βρίσκουν άμεσα τη “μαγική” φόρμουλα και να αποδίδουν βάσει των προσδοκιών του κοινού. Παρά την απουσία του Κέβιν Ντουράντ, οι “dubs” νίκησαν άνετα τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς με 125-101, πετυχαίνοντας την 5η σερί νίκη τους κι ανακτώντας τα ηνία στη Δύση.

Παρά τα υπέρμετρα λάθη τους (19, 13 στο πρώτο ημίχρονο) και την αστοχία τους στο ξεκίνημα του ματς (8/22 σουτ στην 1η περίοδο), οι Γουόριορς πραγματοποίησαν ένα απίθανο 3ο δωδεκάλεπτο, σκοράροντας 44 πόντους, έναντι 26 των αντιπάλων, με αποτέλεσμα να “καθαρίσουν” την υπόθεση-νίκη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι μοίρασαν 37 ασίστ σε 48 εύστοχα σουτ, είχαν 15/36 τρίποντα και 56.6% στα σουτ εντός πεδιάς ενώ παρουσίασαν πλουραλισμό στο σκοράρισμα, με τουλάχιστον 10 παίκτες να σκοράρουν +6 πόντους.

Το ημίχρονο έληξε με σκορ 51-50 αλλά από τη στιγμή που το Γκόλντεν Στέιτ μείωσε τα λάθη κι αναπτύχθηκε πιο αποτελεσματικά στο τρανζίσιον παιχνίδι, τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα. Επίσης, η άμυνα των πρωταθλητών έβγαλε τους Τίμπεργουλβς μακριά από τη ρακέτα, κάτι που ανάγκασε τους φιλοξενούμενος σε πολλές, δύσκολες προσπάθειες για σουτ.

Το εύθραυστο 67-64 μετατράπηκε μέσα σε ένα πεντάλεπτο σε 95-76, με τους Γουόριορς να συντηρούν μια διαφορά +15 πόντων έως το τέλος.

Ο Κλέι Τόμπσον ήταν ο πρώτος σκόρερ με 28 πόντους και 6/12 τρίποντα, έχοντας τον συνηθισμένο ρόλο του. Δίχως να ντριμπλάρει πολύ, ο σούτινγκ γκαρντ των “dubs” έβρισκε αμαρκάριστα σουτ μέσω της συνεχούς κίνησής του χωρίς την μπάλα αλλά και στο τρανζίσιον.

Ο Στεφ Κάρι είχε 22 πόντους, 8 ριμπάουντ κι 8 ασίστ, ο Νικ Γιανγκ σταμάτησε στους 12 με 3/9 τρίποντα ενώ ο Άντρε Ιγκουοντάλα πέτυχε προσωπικό ρεκόρ για φέτος με 11.

Στον αντίποδα, ο Άντριου Γουίγκινς είχε 17 πόντους και 4 κλεψίματα, ο Καρλ-Άντονι Τάουνς πρόσθεσε 16 μαζί με 12 ριμπάουντ ενώ οι Τιγκ και Γκίμπσον σκόραραν από 14, με τον Τζίμι Μπάτλερ να μένει στα “ρηχά” (11 πόντοι, 5/12 σουτ).

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (26/4)

Τα φώτα σε Ολυμπιακό και Περιστέρι Τέσσερα παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό π…