Κεντρική Γ' Εθνική “Πρόκληση κόντρα στον Πελεκάνο”

“Πρόκληση κόντρα στον Πελεκάνο”

Filippos Rokanas Esperos aopa

“Ο στόχος μας είναι η παραμονή και από την στιγμή που επιτευχθεί, μετά θα κοιτάμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε”. Αυτά τόνισε ο Φίλιππος Ροκανάς για το τι θέλει και τι μπορεί να καταφέρει στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ο Έσπερος ΑΟΠΑ.

-Μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές είστε στην κορυφή με ισάριθμες νίκες, το περίμενες;

“Αν θέτατε το ίδιο ερώτημα στη διάρκεια της προετοιμασίας θα έλεγα ότι δεν μπορώ να απαντήσω και πιθανώς η απάντησή μου να ήταν αρνητική. Όμως μετά από την πρώτη νίκη η ομάδα γινόταν όλο και πιο δυνατή και πιστεύαμε ολοένα και πιο πολύ στην επόμενη νίκη  και στην επόμενη και κάπως έτσι φτάσαμε στο 4 στα 4”.

-Τι σημαίνει αυτή η συγκομιδή;

“Δεν σημαίνει τίποτα γιατί το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο και εκπλήξεις θα υπάρξουν πολλές. Οι περισσότερες ομάδες έχουν σχεδόν ίδια δυναμική.  Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να σκεφτόμαστε ότι μέχρι τώρα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα”.

– Το πρωτάθλημα κυλά όπως το περίμενες, ποιες ομάδες ξεχωρίζεις;

“Ηδη υπάρχουν κάποιες εκπλήξεις όπως η ήττα του Οίακα Ναυπλίου στην Πάτρα  από τον Γλαύκο ή του Κεραυνού στο Ίλιον και το λέω χωρίς να θέλω να μειώσω τις ομάδες που νίκησαν. Απλώς τα φαβορί στους αγώνες αυτούς ήταν οι ομάδες που ηττήθηκαν. Βέβαια  βλέπουμε πόσο ρόλο παίζει η έδρα! Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης  ξεχωρίζω τον Οίακα, τον Γλαύκο και τον Κεραυνό βάσει ρόστερ. Όμως απ’ ότι φαίνεται δεν παίζει ρόλο μόνο αυτό, αλλά και το κατά πόσο δένουν τα ρόστερ μεταξύ τους”.

-Ο δικός σου στόχος;

“Θέλω παιχνίδι με το παιχνίδι, χρονιά με τη χρονιά, να αποκτώ όλο και πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα και να την βοηθάω να πετυχαίνει νίκες παίζοντας παράλληλα ωραίο μπάσκετ”.

-Η παρουσία 6 ομάδων από την ΕΣΚΑ-Η στη Γ’ Εθνική τι σημαίνει;

“Επιβεβαιώνει το ταλέντο και την ποιότητα ομάδων και παικτών της ΕΣΚΑ-Η. Δείχνει ότι γίνεται δουλειά και διεκδικούνται παραπάνω πράγματα. Μην ξεχνάμε ότι η Πάτρα είναι μια από τις πιο μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και είναι λογικό να υπάρχει πληθώρα καλών παικτών και ομάδων”.

-Επόμενο παιχνίδι για τον Έσπερο ΑΟΠΑ με τον Οιακα στο Ναύπλιο που έχει στο δυναμικό του ένα πολύ μεγάλο όνομα του Ελληνικού μπάσκετ, τον Μιχάλη Πελέκανο, το σχόλιο σου;

“Ο Οίακας πράγματι είναι πολύ καλή ομάδα με πολύ δυνατό ρόστερ και φυσικά διαθέτει τον καλύτερο και τον πιο έμπειρο παίκτη της Κατηγορίας, που είναι ο Μιχάλης Πελεκάνος. Τον σεβόμαστε όπως όλους τους αντιπάλους, αλλά θα πάμε στο Ναύπλιο να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο και να δούμε πως μπορούμε να αντεπεξέλθουμε απέναντι σε έναν παίκτη τέτοιου επιπέδου. Πρόκειται για μια πρόκληση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

National League 2 (4ος όμιλος): Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής

Στην κορυφή οι Τιτάνες. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία. Την 1η θέση στο…