Κεντρική Basket League “Πήρε πράγματα από τον Διαμαντίδη ο Καλάθης”

“Πήρε πράγματα από τον Διαμαντίδη ο Καλάθης”

subotitc

Ο Λευτέρης Σούμποτις μίλησε για τον Νικ Καλάθη, με αφορμή τις εξαιρετικές τελευταίες του εμφανίσεις και ανέφερε πως έχει πάρει στοιχεία του Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ πρόσθεσε πως δεν θα ήταν απίστευτο να επιστρέψουν σε Final 4 και οι δύο ελληνικές ομάδες.

Ακόμη ο παλαίμαχος παίκτης του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε τον Έλληνα γκαρντ έναν παίκτη επιπέδου ΝΒΑ, ενώ σχολίασε και τις διαφορές των “πράσινων” την φετινή σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα προπονητή στο ραδιόφωνο του “ΣΠΟΡ ΦΜ”:

Για την κριτική που έχει δεχθεί ο Καλάθης: “Είναι αναγνωρισμένη η αξία του Καλάθη, δεν περιμέναμε χθες για να τη διαπιστώσουμε. Πάντα είχε καθαρό μυαλό ως παίκτης. Έλεγαν τόσον καιρό ότι δεν έχει σουτ, ότι είναι αδύνατος. Είμαι περίεργος να δω τι θα πουν τώρα. Χθες ήταν παίκτης για ΝΒΑ. Αν συνεχίσει έτσι, ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο φαβορί για το Final Four”.

Για το αν ο Καλάθης είναι τελικά καλός σουτέρ ή όχι: “Στη γλώσσα των προπονητών μπορείς να πεις ότι ο Καλάθης είναι stricky shooter (σ.σ. σουτέρ ψυχολογίας). Στο σημερινό μπάσκετ όμως δεν υπάρχει αυτό. Όλοι είναι επικίνδυνοι, όλοι κάνουν προπόνηση. Έχει βελτιώσει το σουτ του και είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης, που έχει και τα κότσια να πάρει τις πρωτοβουλίες για να κερδίσει το παιχνίδι, όπως έκανε χθες σε μια πολύ δύσκολη έδρα”.

Για το αν ο Καλάθης μπορεί να γίνει ο διάδοχος του Διαμαντίδη: “Δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση. Είναι εντελώς διαφορετικοί παίκτες. Ο Μήτσος ήταν πολύ καλός στην άμυνα και στο πικ εν ρολ και ήταν πολύ ψηλότερος. Ο Καλάθης μπορεί να γίνει ηγέτης και πιστεύω ότι βαδίζει προς τα εκεί. Στα δυο χρόνια που έπαιξαν μαζί νομίζω ότι πήρε πράγματα από εκείνον και κατάλαβε τι χρειάζεται μια ομάδα από έναν ηγέτη”.

Για τη διαφορά του φετινού Παναθηναϊκού με τον περσινό: “Φέτος έχει πιο πολλά όπλα στην επίθεση. Η ομάδα είναι έναν χρόνο μαζί με τον προπονητή και είναι πιο δεμένη. Το πρόγραμμα είναι πολύ δύσκολο με τόσα ματς, αλλά φέτος νομίζω ότι είναι μακράν καλύτερος ο Παναθηναϊκός από πέρυσι”.

Για τη βελτίωση του Παναθηναϊκού εκτός έδρας: “Εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η εικόνα. Στην αρχή δεν ήταν τόσο καλός εκτός έδρας, αλλά όταν κερδίζεις ένα τέτοιο παιχνίδι και μάλιστα με τέτοιο τρόπο, παίρνεις δύναμη. Είναι πολύ σημαντικά τα εκτός έδρας παιχνίδια για το τελικό πλασάρισμα στη βαθμολογία”.

Για το αν ο Παναθηναϊκός είναι από τα φαβορί για να πάει στο Final Four: “Ναι, αρκεί να έχει την ανάλογη συνέχεια. Δεν θα είναι καθόλου έκπληξη, βλέποντας όλα τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας και διαπιστώνοντας ότι φέτος δεν υπάρχει κανένα φαβορί, το να είναι στο Final Four και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Αλλαγή ημέρας και ώρας στο Λαύριο – Καρδίτσα

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αλλαγή της ημέρας του αγώνα ανάμεσα στο Λαύριο με την Καρδίτσα. Ο Ε…