Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Ποινή φυλάκισης για Καλάθη

Ποινή φυλάκισης για Καλάθη

calathes

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στον Νικ Καλάθη από το Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για το ατύχημα, που προκάλεσε στις 13 Νοεμβρίου του 2011. Ο έμπειρος γκαρντ τιμωρήθηκε για σοβαρή βλάβη από αμέλεια κατά συρροή, ενώ απαλλάχθηκε από την κατηγορία της εγκατάλειψης σε τροχαίο. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Τα δύο θύματα του ατυχήματος δεν έδωσαν το “παρών”, καθώς είναι κάτοικοι Νορβηγίας, αλλά προσκόμισαν έγγραφα που επιβεβαίωσαν τις κακώσεις που είχαν υποστεί από το ατύχημα. Η σύντροφος του Νικ Καλάθη, που ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο, κατέθεσε ότι ο παίκτης του Παναθηναϊκού δεν πρόλαβε να ελαττώσει ταχύτητα σ΄ένα κόκκινο φανάρι κι έπεσε στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου.

Ακόμη, ανέφερε ότι δεν καταλάβαιναν τι τους έλεγαν τα θύματα, καθώς δεν μιλούσαν ελληνικά κι έφυγαν από τον τόπο του ατυχήματος. “Παρών” ήταν και ο υπεύθυνος ασφαλείας της “πράσινης” ΚΑΕ, Μιχάλης Γεωργαντής, ο οποίος τόνισε ότι ο Καλάθης ενημέρωσε για το ατύχημα, που έγινε ύστερα από δεξίωση χορηγών.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του διεθνή μπασκετμπολίστα για τη σωματική βλάβη από αμέλεια και την απαλλαγή του από την κατηγορία της εγκατάλειψης των δύο θυμάτων. Η πρόταση έγινε δεκτή κι επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή στον Νικ Καλάθη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…