Κεντρική Διεθνή Πέινερς: “Θα ήθελα να επιστρέψω κάποια στιγμή”

Πέινερς: “Θα ήθελα να επιστρέψω κάποια στιγμή”

peiners 2

Ο Ζάνις Πέινερς αγωνίζεται στη λιθουανική Λιετκαμπέλις αλλά ο Λετονός δεν ξεχνάει τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Libero 107.4” ο πρώην άσος του “Δικέφαλου του Βορρά” μίλησε για την προσωπική του πορεία ενώ αναφέρθηκε και στην περσινή του θητεία στην Ελλάδα, εκφράζοντας τη θέληση του να επιστρέψει κάποτε στη χώρα μας.

Αρχικά, ο Πέινερς μίλησε για τη φετινή του απόδοση: “Τα πηγαίνουμε καλά. Είχαμε 11 νίκες σερί αλλά τις δύο τελευταίες εβδομάδες είχαμε κάποιες ήττες. Παίζω καλά, έχω δουλέψει και στο παρελθόν με τον προπονητή εδώ, ξέρει τις δυνατότητες μου και πως να με χρησιμοποιήσει. Κυρίως παίζω στο «3» και στο «4» αλλά στα τελευταία παιχνίδια βοηθάω και στο «1»γιατί έχουμε κάποιους τραυματισμούς”.

Ο Πέινερς δεν θα μπορούσε, φυσικά, να μην κάνει ξεχωριστή αναφορά στα ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ: “Από πλευράς ατμόσφαιρας, ήταν τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας μου. Δεν είχα ξαναζήσει κάτι ανάλογο με αυτό που έζησα και στις δύο έδρες. Είδα και το πρώτο παιχνίδι του Κυπέλλου φέτος, που είχε και αυτό εξαιρετική ατμόσφαιρα. Θυμάμαι και τα περσινά.

“Είναι κάτι απίθανο, που δε συμβαίνει πουθενά αλλού. Είναι κάτι ξεχωριστό όχι μόνο για την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη. Η αντιπαλότητα και η σημασία του συγκεκριμένου παιχνιδιού είναι μεγαλύτερα από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι. Πέρσι που είχαμε κερδίσει ήταν όλοι χαρούμενοι, μας έλεγαν μπράβο στο δρόμο, ήταν σαν να είχαμε κερδίσει το πρωτάθλημα”.

Επίσης, ο Λετονός τόνισε ότι δεν ξεχνά τον ΠΑΟΚ, παρακολουθώντας την πορεία της ομάδας: “Μιλάω με τον Λίνο (σ.σ. Χρυσικόπουλο), τον Τσόχλα, έχουμε καλές σχέσεις με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και κάποιους φίλους που έκανα στην Θεσσαλονίκη. Ξέρω τι συμβαίνει, έχω δει κάποιους αγώνες. Έχω δει τα παιχνίδια με την Λούντβισμπουργκ και με τον Προμηθέα. Δεν ξεκίνησαν καλά αλλά θα βρουν το δρόμο τους. Βλέπω ότι υπάρχει διάθεση για αλλαγές και μεγαλύτερο rotation και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει τη χρονιά που θέλει”.

Η κορυφαία δήλωση του Πέινερς αφορά, φυσικά, στο ενδεχόμενο επιστροφής του: “Σίγουρα θα ήθελα να επιστρέψω κάποια στιγμή στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη κι ελπίζω επίσης, στον ΠΑΟΚ! Μου άρεσε πολύ αυτή η χρονιά”.

“Η ζωή και ο καιρός στη Θεσσαλονίκη ήταν καταπληκτικά. Ήταν το καλύτερο μέρος. Λείπει και στην κοπέλα μου η Ελλάδα. Ελπίζω να έρθω το καλοκαίρι να δω φίλους και να επισκεφτώ την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος οργανισμός. Έφυγα σαν φίλος, έχω μιλήσει με τον Τέλη (σ.σ. Ζουρνατσίδη) και με τους προπονητές. Ελπίζω να επιστρέψω“.

Ο Πέινερς αναφέρθηκε και στην εμπειρία του με την Εθνική Λετονίας στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ: “Ήταν μία εκπληκτική εμπειρία. Παίξαμε καλά, θέλαμε να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο, αλλά χάσαμε για λίγο από την Σλοβενία που πήρε το χρυσό μετά. Με λίγο μεγαλύτερη τύχη ίσως μπορούσαμε να κερδίσουμε εκείνο το παιχνίδι”.

Τέλος, ο Πέινερς μίλησε για τον υπέρτατο σούπερ-σταρ του λετονικού μπάσκετ, Κρίσταπς Πορζίνγκις: “Ο Πορζίνγκις είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος, όχι μόνο προικισμένος εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Κάθε μέρα, ερχόταν μία ώρα πριν την προπόνηση! Δεν παραπονέθηκε ποτέ. Δε μιλάει ποτέ πολύ, παίζει και κάνει τη δουλειά του. Κάνει την πλάκα του με τους συμπαίκτες μέσα στα αποδυτήρια αλλά μέσα στο γήπεδο είναι συγκεντρωμένος στη δουλειά του. Για αυτό και είναι ένας superstar του ΝΒΑ και πιστεύω θα τα πάει ακόμα καλύτερα”.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …