Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός: Το απόρθητο κάστρο της Ευρώπης

Παναθηναϊκός: Το απόρθητο κάστρο της Ευρώπης

pao real

Παναθηναϊκός συνεχίζει την ανοδική του πορεία, πετυχαίνοντας άλλη μια νίκη, αυτή τη φορά απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στο “Nίκος Γκάλης” (82-80). Με αυτή τη νίκη, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε η μοναδική ομάδα στη διοργάνωση που δεν έχει ηττηθεί στο γήπεδο της, κάνοντας ταυτόχρονα το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, κάστρο απόρθητο! Το “τριφύλλι”μετρά τέσσερις νίκες στο γήπεδο του κόντρα σε Μπάμπεργκ, Φενέρμπαχτσε, Χίμκι και Ρεάλ Μαδρίτης. Οι τρεις τελευταίες αποτελούν πρωτοκλασάτες ομάδες με στόχο το Final 4.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, ολοένα και βελτιώνεται. Βρίσκοντας χημεία, ομαδικότητα, χαρακτήρα και οι παίχτες σιγά-σιγά, βρίσκουν τους ρόλους τους. Οι “πράσινοι”, έχουν βρει το χαμένο τους mentality, τη νοοτροπία δηλαδή που είχαν χάσει για χρόνια. Ο Παναθηναϊκός ήταν ανέκαθεν ομάδα που δεν το έβαζε ποτέ κάτω. Αυτό, τουλάχιστον μέχρι το 2013.

Στον αγώνα με τη Ρεάλ, είδαμε κάτι που είχαμε να το δούμε χρόνια. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ γύρισε το παιχνίδι από το -16 και κατάφερε να πάρει τη νίκη στο τέλος. Αυτή είναι η νοοτροπία που θέλει να μεταλαμπαδεύσει ο Καταλανός coach και απ’ ότι φαίνεται, οι παίχτες έχουν ενστερνιστεί αυτή τη φιλοσοφία.

Το “τριφύλλι” θα βελτιώνεται αγώνα με τον αγώνα. Το σίγουρο είναι ότι ακόμα οι “πράσινοι” δεν έχουν πιάσει το “ταβάνι” τους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Πάνος Παναγιωτόπουλος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…