Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Όταν αγωνίζεσαι με το  εθνόσημο…”

“Όταν αγωνίζεσαι με το  εθνόσημο…”

stamati

Οι δύο νίκες ήταν το ζητούμενο για την Εθνική Γυναικών που ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2019. Πρώτα η Πορτογαλία και στη συνέχεια η Μεγάλη Βρετανία ήταν τα εμπόδια που ξεπέρασαν οι διεθνείς αθλήτριες.

Μια από τις παίκτριες που συνέβαλαν στην επιτυχία της Εθνικής ήταν και η Εβίνα Σταμάτη. Η διεθνής γκαρντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τον νικηφόρο αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία τονίζοντας παράλληλα ότι η παρουσία του κόσμου ήταν συγκλονιστική.

Αρχικά αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία λέγοντας χαρακτηριστικά. “Θέλαμε τη νίκη εξαρχής και αυτό είναι που κρατάμε. Η ομάδα μας μπορεί να μην παρουσίασε τη συνηθισμένη απόδοση, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που πραγματικά μετράει. Δείξαμε συνοχή στις δύσκολες στιγμές κατά την διάρκεια του αγώνα, καθώς υπήρξαν διαστήματα που δεν παίξαμε καλά, είτε επιθετικά είτε αμυντικά. Στα σημεία, όμως, που έπρεπε ήμασταν όλες μαζί, λειτουργήσαμε ομαδικά και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε”.

Η Εθνική Γυναικών τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο με την Εβινα Σταμάτη να μιλάει για τα χαρακτηριστικά της ομάδας. “Αναμφισβήτητα  είναι η μαχητικότητα και το πάθος της. Όταν αγωνίζεσαι με το  εθνόσημο το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να παλεύεις γι΄ αυτή τη φανέλα. Και απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία φάνηκε. Αγωνιστικά μπορεί να μην ήμασταν όπως θέλαμε, αλλά στο κομμάτι του πάθους και της μαχητικότητας νομίζω ότι τα καταφέραμε”.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην παρουσία των φιλάθλων που γέμισαν κάθε γωνία το κλειστό της Λευκόβρυσης στην Κοζάνη δημιουργώντας μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. «Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός από την αρχή μέχρι το τέλος. Ακόμα και μισή ώρα αφού είχε τελειώσει ο αγώνας παρέμεινε μαζί μας στο γήπεδο. Τα συναισθήματα ήταν φοβερά και τους ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη. Είναι ο έκτος παίκτης μας και ευχαριστούμε την Κοζάνη για τη φιλοξενία”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…