Κεντρική NBA Ντράμοντ και Πίστονς “τρομοκράτησαν” τη Βοστόνη! (vid)
NBA

Ντράμοντ και Πίστονς “τρομοκράτησαν” τη Βοστόνη! (vid)

andre drummond pistons

Οι Ντιτρόιτ Πίστονς είναι τελικά πολύ καλοί! Με τρομερή ισορροπία και με τον Άντρε Ντράμοντ να πετά “φωτιές”, η ομάδα της Motor City άλωσε τη Βοστόνη, επικρατώντας των Σέλτικς με 108-98! Ακόμα μια τεράστια νίκη προστέθηκε στο “ρεζουμέ” της ομάδας, η οποία παραμένει στη 2η θέση της Ανατολής, εκπλήσσοντας τους πάντες με το μεταλλαγμένο πρόσωπό της, συγκριτικά με την περσινή σεζόν.

Μιας και γίνεται λόγος για μεταλλάξεις, ο Ντράμοντ δείχνει να διανύει ένα πρωτοφανές φεγγάρι στην καριέρα του, με τους αριθμούς του να προκαλούν δέος. Με 26 πόντους, 22 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 κλεψίματα, ο θηριώδης σέντερ κυριάρχησε σε απίθανο βαθμό έναντι της φροντ-λάιν των “κελτών”, γράφοντας, παράλληλα, ιστορία!

Ειδικότερα, ο Ντράμοντ έγινε ο 1ος παίκτης μετά το 1990 και τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ που καταγράφει τέτοια νούμερα σύμφωνα με το Crazy Stats ενώ, είναι ο πρώτος παίκτης των Πίστονς μετά από 40 χρόνια και τον Μπομπ Λανίερ με +25 πόντους, +20 ριμπάουντ και +5 ασίστ σε ένα ματς!

Επίσης, ο “Dre” κατόρθωσε να γίνει ο πρώτος παίκτης μετά τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν (1967) με +25 πόντους, +20 ριμπάουντ και +5 ασίστ μέσα στην έδρα της Βοστόνης!

Όσο για τον τρόπο παιχνιδιού του, έχει αναφερθεί και στο παρελθόν η αλλαγή ρόλου του Ντράμοντ, ο οποίος βγαίνει πολύ περισσότερο στο high post, συμβάλλοντας στην κυκλοφορία της μπάλας, αδειάζοντας τη ρακέτα και τροφοδοτώντας μονίμως τους συμπαίκτες του με hand-offs, πολλαπλασιάζοντας τους γρίφους για την αντίπαλη άμυνα.

Επίσης, το πικ-εν-ρολ αποτελεί μια θεμελιώδη σταθερά στο παιχνίδι του, “γλιστρώντας” άμεσα προς το καλάθι ώστε να υποδεχθεί τις λόμπες των συμπαικτών του, ειδικά του Ρέτζι Τζάκσον, με τον οποίο έχει αναπτύξει ξεχωριστή χημεία.

Στις τελευταίες κατοχές της ομάδας του στράφηκε περισσότερο στο ποστ παιχνίδι και παρά την έλλειψη υψηλής τεχνικής κατάρτισης, η δύναμη και η αθλητικότητα τού παρείχαν πόντους και κερδισμένα φάουλ, έχοντας κι 6/8 βολές!

Δεν γίνεται,, φυσικά, να μην αναφερθεί η κυριαρχική του παρουσία στα ριμπάουντ και το hustling στην άμυνα, με τον Ντράμοντ να υπερτερεί σε αθλητικά προσόντα έναντι όλης της φροντ-λάιν των Σέλτικς (Χόρφορντ, Μπέινς, Τάις) και να “ξεκλειδώνει” την κορυφαία άμυνα του NBA.

Τα highlights του Ντράμοντ

Καταπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Τομπάιας Χάρις με 31 πόντους και 5/6 τρίποντα, διατηρώντας τα τρομερά ποσοστά ευστοχίας που έχει φέτος. Ο Ρέτζι Τζάκσον σταμάτησε στους 20 πόντους και τις 7 ασίστ ενώ ο Έιβερι Μπράντλεϊ δεν είχε καλά ποσοστά ευστοχίας (5/14 σουτ) αλλά έγινε ο “εφιάλτης” του Κάιρι Έρβινγκ στην άμυνα, υποχρεώνοντας τον “Uncle Drew” σε 18 πόντους με 6/16 σουτ κι 6 λάθη.

Από πλευράς Βοστόνης, η οποία δεν μπόρεσε να περιορίσει το ποσοστό ευστοχίας των Πίστονς (51.8%), ο Μάρκους Σμαρτ έκανε την απόλυτη έκπληξη με 23 πόντους κι 6/9 τρίποντα, παρότι είναι ένας εκ των χειρότερων σουτέρ του NBA βάσει αριθμών. Ο Μάρκους Μόρις είχε 13 πόντους ενώ ο Αλ Χόρφορντ σταμάτησε στους 11.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…