Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Να ξεχάσουμε αυτή τη νίκη και να συνεχίσουμε”

“Να ξεχάσουμε αυτή τη νίκη και να συνεχίσουμε”

sfairopoulos

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία τεράστια νίκη στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στις οικογένειες των ανθρώπων που έχουν χάσει τις ζωές τους, ενώ όσων αφορά τον αγώνα ανέφερε πως η άμυνα οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, ενώ είπε στους παίκτες του να ξεχάσουν το “διπλό” και να συνεχίσουν έτσι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:

Αρχικά δήλωσε: “Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των ανθρώπων που έχουν χάσει τις ζωές τους. Είμαστε συγκλονισμένοι κι εμείς”.

Για τον αγώνα: “Συγχαρητήρια στους παίκτες μου όχι μόνο για τη νίκη, αλλά για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα επειδή για την επικράτησή τους επί της Φενέρμπαχτσε στην έδρα της, αλλά και για το γεγονός ότι αντέδρασαν μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις εδώ, κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα με έναν σπουδαίο προπονητή”.

Για την ανάλυση της νίκης: “Στο πρώτο ημίχρονο το σκορ ήταν 31-30 περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος και η Φενέρ είναι τόσο καλή που χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά για να επιβάλλει τον ρυθμό της. Στο δεύτερο μέρος, μιλήσαμε με τους παίκτες και είπαμε πως πρέπει να βελτιώσουν την άμυνά τους και να γίνου πιο επιθετικοί στην επίθεση και έτοιμοι να εκτελέσουν. Ήταν πολύ σημαντικό το πως ξεκινήσαμε στην 3η περίοδο και πως οι παίκτες ανταποκρίθηκαν σε αυτά που τους ζητήσαμε. Αρχίσαμε να παίζουμε καλύτερα στην άμυνα και βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση και ευστοχήσαμε σε σημαντικά περιφερειακά σουτ. Στην 4η περίοδο πήραμε ένα μικρό προβάδισμα που θα μπορούσε να μας δώσει τη νίκη, όμως, δυστυχώς 2-3 κακές επιλογές έδωσαν στην αντίπαλό μας το δικαίωμα να επιστρέψει στο ματς. Και παρότι είχαμε το τελευταίο σουτ, τελικά πήγε ο αγώνας στην παράταση. Ήταν επίσης σημαντικό ότι στην παράταση κρατήσαμε την πίστη μας για νίκη, παρότι η Φενέρμπαχτσε μας είχε ισοφαρίσει.  Συνεχίσαμε να παίζουμε το ίδιο καλά στην άμυνα και στην επίθεση. Μοιράσαμε την μπάλα και πήγαμε στις καλύτερες επιλογές για σουτ. Θεωρώ πως αξίζαμε να κερδίσουμε, γιατί μετά το πρώτο εικοσάλεπτο δείξαμε διαφορετική εικόνα στο παρκέ. Όχι ότι ήμασταν κακοί στο πρώτο μέρος, όμως, στο δεύτερο και στην παράταση ήμασταν καλύτεροι”.

Για τα όσα είπε στους παίκτες στα αποδυτήρια: “Είπα στους παίκτες μου πως πρέπει να συνεχίσουμε γιατί η Ευρωλίγκα είναι ένας Μαραθώνιος. Πρέπει να βλέπουμε ξεχωριστά κάθε ματς, να παλεύουμε σε κάθε ματς και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Τώρα πρέπει να ξεχάσουμε αυτή τη νίκη και να συνεχίσουμε στην επόμενη αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…