Κεντρική Basket League Άρης “Να λύσουμε το επιθετικό μας πρόβλημα”

“Να λύσουμε το επιθετικό μας πρόβλημα”

petway

Ο Άρης δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να προσπεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού, στον ημιτελικό του κυπέλλου και πλέον στρέφει και πάλι την προσοχή του στο Basketball Champions League και στην αναμέτρηση με την Καρσίγιακα, για την 5η αγωνιστική. Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ σχολίασε την τούρκικη ομάδα και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν, ενώ αναφέρθηκε και στο επιθετικό πρόβλημα που υπάρχει στους “κίτρινους”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αμερικανού:

Για την Καρσίγιακα: “Καταρχήν έχουν έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Ουφούκ Σαρίτσα. Έκανε σπουδαία πράγματα με την Καρσίγιακα, με την οποία κατέκτησε το τουρκικό πρωτάθλημα. Διαθέτουν πολύ καλούς παίκτες, Τούρκους αλλά και ξένους. Το budget και το ρόστερ τους είναι επιπέδου Ευρωλίγκα. Θυμάμαι από πέρυσι τον Ουίμς  που παραμένει στην ομάδα. Επίσης οι περιφερειακοί παίκτες της Μπεσίκτας ήταν πολύ ποιοτικοί. Ήμασταν τυχεροί με την Καρσίγιακα που τους αποκλείσαμε στο Basketball Champions League. Κυκλοφορούν πολύ καλά τη μπάλα, όπως μια ομάδα Ευρωλίγκα και θα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος.

Έχει πλούσια ιστορία και πολύ μεγάλη βάση φιλάθλων, λόγω και της ποδοσφαιρικής ομάδας. Μπορεί η ομάδα μπάσκετ να μην έχει την ιστορία της ποδοσφαιρικής αλλά ο κόσμος τη στηρίζει, γεμίζοντας το γήπεδο. Τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος και θέλουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα”.

Για το επιθετικό πρόβλημα: “Το θέμα μας μέχρι τώρα είναι η επίθεση. Η άμυνα μας είναι πολύ καλή και αποτελεί ένα από τα δυνατά μας χαρτιά σαν ομάδα. Χθες (05/11) για παράδειγμα κρατήσαμε τον Ολυμπιακό, μια ομάδα Euroleague στους 56 πόντους. Δεν μπορείς να πεις κάτι για την άμυνα που παίζουμε. Το ζητούμενο είναι να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επίθεση γιατί κάνουμε πολλά πράγματα αμυντικά για να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε. Υπάρχουν διαστήματα στους αγώνες που δεν μπορούμε να σκοράρουμε για τρία-τέσσερα λεπτά. Όταν βρούμε τις λύσεις σε αυτό, θα είμαστε πολύ καλά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…