Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Να αφήσουμε κληρονομιά για την επόμενη γενιά”

“Να αφήσουμε κληρονομιά για την επόμενη γενιά”

ethniki omada ellada lolita lymoyra tourkia

Ύστερα από την εξαιρετική πορεία το καλοκαίρι και την κατάκτηση της τέταρτης θέσης στο Ευρωμπάσκετ η Εθνική Γυναικών ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2019 και θέλει να δώσει το “παρών” σ΄ακόμη μία διοργάνωση. Η παίκτριας της ομάδας, Λολίτα Λύμουρα, τόνισε ότι θέλουν να αφήσουν κληρονομιά στην επόμενη γενιά.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

“Είναι μεγάλη μας χαρά που είμαστε και πάλι με την Εθνική και ξυπνούν οι ευχάριστες στιγμές που ζήσαμε όλα τα κορίτσια και το υπόλοιπο τιμ το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει άγχος. Θέλουμε να περάσουμε στα προκριματικά, να βρεθούμε ξανά σε μια τελική φάση Ευρωμπάσκετ και να αφήσουμε μια μεγάλη κληρονομιά για την επόμενη γενιά.

Ο κορμός της ομάδας είναι ο ίδιος πάνω από δέκα χρόνια. Το καλό είναι ότι βάζουμε στην Εθνική και νέα κορίτσια όπως για παράδειγμα την Τσινέκε. Δυστυχώς έχουμε τις απώλειες της Κοσμά και της Σταμολάμπρου. Θέλω να τους ευχηθώ περαστικά και είμαστε σίγουρες ότι θα είναι και πάλι μαζί μας το Φεβρουάριο. Η Ομάδα δεν αποτελείται μόνο από τα 13 άτομα που έχουμε μαζευτεί, συν τη Χριστινάκη. Είμαστε μια ομάδα παικτριών που απαρτίζουμε την εθνική.  Από εκεί και πέρα με τη βοήθεια του προπονητικού επιτελείου πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να περάσουμε”.

Η Εθνική Ομάδα έχει «νέα» έδρα, αφού το εντός έδρας παιχνίδι με τη Μεγάλη Βρετανία θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη στις 15 Νοεμβρίου. “Ευελπιστούμε να γεμίσει το γήπεδο και να έρθουν οι φίλαθλοι να μας δουν. Θα είναι ο έκτος παίκτης για εμάς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…