Κεντρική NBA ΛεΜπρόν: Η μανία των τριπλ-νταμπλ και η “loser” Σάρλοτ (vid)
NBA

ΛεΜπρόν: Η μανία των τριπλ-νταμπλ και η “loser” Σάρλοτ (vid)

lebron james cavaliers 1

Με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να αγωνίζεται στα “κόκκινα”, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς επιβλήθηκαν των Σάρλοτ Χόρνετς με 100-99 και σημείωσαν την 7η σερί νίκη τους, φθάνοντας πολύ γρήγορα στην 3άδα της Ανατολικής Περιφέρειας. Η βολή του Τζέι Αρ Σμιθ με 48” για τη λήξη έβαλε τους “ιππότες” οριστικά μπροστά στο σκορ ενώ ο “βασιλιάς” συνέχισε την απίθανη παράδοσή του κόντρα στους Χόρνετς.

Συγκεκριμένα, ο Τζέιμς έχει πλέον ρεκόρ 41-6 στην καριέρα του απέναντι στη Σάρλοτ (Χόρνετς ή Μπόμπκατς), είτε με τη φανέλα του Μαϊάμι, είτε με εκείνη του Κλίβελαντ, σύμφωνα με το ESPN. Ενδεικτικό της κυριαρχίας του, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι έχει αναδειχθεί νικητής και στα 21 ματς που έχει δώσει εναντίον του σταρ των Χόρνετς, Κέμπα Γουόκερ, κάτι μοναδικό ανάμεσα στους εν ενεργεία παίκτες!

 

Ακόμη, ο ηγέτης του Κλίβελαντ επέκτεινε το ρεκόρ του στο 25-1, όσον αφορά τα παιχνίδια απέναντι στους Χόρνετς, όσο ο Μάικλ Τζόρνταν είναι ο ιδιοκτήτης τους (από το 2010 κι έπειτα)!

Οφείλει να αναφερθεί, φυσικά, ότι ο ΛεΜπρόν σημείωσε τριπλ-νταμπλ χθες με 27 πόντους, 16 ριμπάουντ και 13 ασίστ, πετυχαίνοντας την επίδοση αυτή για 57η φορά στην καριέρα του! Πλέον χρειάζεται μονάχα 3 τριπλ-νταμπλ για να ξεπεράσει τον Λάρι Μπερντ στην 6η θέση όλων των εποχών.

Αναλυτικά οι παίκτες με τα περισσότερα τριπλ-νταμπλ

  1. Όσκαρ Ρόμπερτσον (181)
  2. Μάτζικ Τζόνσον (138)
  3. Τζέισον Κιντ (107)
  4. Ράσελ Γουέστμπρουκ (85)
  5. Γουιλτ Τσάμπερλεϊν (78)
  6. Λάρι Μπερντ (59)
  7. ΛεΜπρόν Τζέιμς (57)
  8. Φατ Λίβερ (43)
  9. Τζέιμς Χάρντεν (33)
  10. Μπομπ Κούζι (33)
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…