Κεντρική Basket League Άρης “Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε”

“Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε”

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια και από την εικόνα των παικτών του ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης μετά την ήττα του Άρη από τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο Ελλάδος. Ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης τόνισε ότι η ομάδα του είχε την ευκαιρία να κερδίσει, ενώ σημείωσε ότι οι “ερυθρόλευκοι” πέτυχαν μεγάλα καλάθια.

Αναλυτικά:

“Θέλω να πω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Κάνανε μια εξαιρετική προσπάθεια και έδειξαν πως η διαφορά του πρώτου παιχνιδιού δεν ήταν αυτή που αποτυπώθηκε στο σκορ. Στο σημερινό παιχνίδι, ήμασταν μαχητικοί, αν και χάσαμε κάποια εύκολα καλάθια. Νομίζω ότι τέτοια ματς μας βοηθάνε, όταν έχεις απέναντι σου έναν δυνατό αντίπαλο. Σίγουρα μας μένει μια πικρή γεύση, διότι είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το παιχνίδι, αλλά θα συνεχίσουμε και θα προσπαθήσουμε βήμα-βήμα να κερδίσουμε τέτοιου είδους παιχνίδια. Συγχαρητήρια στα παιδιά, συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που έβαλε αδιαμφισβήτητα πολύ μεγάλα σουτ στο τέλος και του εύχομαι καλή συνέχεια”.

Για τους παίκτες του: “Είναι καλό για τους παίκτες μας, να παίζουν με αντιπάλους τέτοιου επιπέδου για να μάθουν να είναι πιο ήρεμοι στο παιχνίδι τους και να αποκτούν εμπειρία. Σήμερα μάθαμε πως να είμαστε δυνατοί και το πως να αποφεύγουμε κάποια εύκολα λάθη”.

Για την επίθεση του Άρη που πλην του αγώνα στο Λαύριο ο Άρης δεν έχει σκοράρει σε κανένα παιχνίδι πάνω απο 70 πόντους: “Χρειαζόμαστε δουλειά στην επίθεση, για να βελτιώσουμε την ταχύτητα την εκτέλεση και τις αποστάσεις, ελεύθερα σουτ και λέι απ έχουμε βγάλει, απλά δεν μπήκανε”.

Για τους αγώνες υψηλών απαιτήσεων σχολίασε:  «Όταν παίζεις με καλούς αντιπάλους που θα εκμεταλλευτούν τα παιδαριώδη λάθη, υπάρχει κίνητρο και διαφορετική νοοτροπία η οποία χτίζεται και δεν είναι εύκολο να δημιουργηθεί, κάθε παίκτης έχει την συναισθηματική του νοημοσύνη χρειάζεται επιμονή και υπομονή».

Καταληκτικά υπογράμμισε: “Είμαστε μια ομάδα που θέλει να κερδίζει, οι παίκτες ξέρουνε ότι ο κόσμος μας θέλει να κερδίζουμε. Πιστεύω ο κόσμος έφυγε από το γήπεδο έχοντας δει τον Άρη, να παλεύει απέναντι σε μια ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα Ευρώπης. Σήμερα θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και το είδε ο κόσμος”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Άρης – Φιλικά με Κολοσσό και Ηρακλή

Ο Άρης θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας του …